Hlavní obsah

Na vítkovickou střídačku se vrací Vůjtek

VÍTKOVICE

Hokejisté Vítkovic mají opět hlavního kouče. Kádru se po více než čtyřech letech ujme Vladimír Vůjtek starší, který v pondělí nahradil odstupujícího Ladislava Svozila. Bývalý kouč ruské Kazaně, s níž se předčasně rozloučil v září, se s vedením klubu dohodl na smlouvě do konce sezóny 2004/2005.

Foto: internet

Vladimír Vůjtek

Článek

Svozil spolu s asistentem Alešem Tomáškem sám složil funkci minulý týden poté, co hokejisté Vítkovic osmkrát v řadě nevyhráli.

"Nový trenér nastupuje dnes a povede už dopolední přípravu. S panem Vůjtkem jsme se dohodli na spolupráci do konce sezóny a během reprezentační přestávky dořešíme místo asistenta," uvedl pro ČTK generální manažer Aleš Pavlík.

Vítkovičtí vybírali z více kandidátů, vedle Vůjtka se často hovořilo také o Aloisi Hadamczikovi. "Ten má ale povinnosti jako trenér reprezentace do 20 let, která má během podzimu poměrně nabitý program," řekl pro Sport.cz prezident klubu František Černík.

Vůjtkovým asistentem by se mohl stát Miloš Holaň mladší, jenž je ale pod smlouvou v prvoligovém ostravském klubu Sareza. Podle zákulisních informací se čeká na to, až za něj funkcionáři Sarezy najdou náhradu. "To nebudu komentovat. Okruh kandidátů je širší a v tuto chvíli máme uzavřen kontrakt jen s panem Vůjtkem," prohlásil Pavlík.

Hlavním úkolem play-off

Vítkovice ani s posilami z NHL neprožily povedený vstup do sezóny a po devatenácti kolech figurují na desátém místě extraligové tabulky.

"Naším cílem před sezónou byl především postup do play-off, s výsledky ale momentálně nemůžeme být vůbec spokojeni. Věříme, že pod taktovkou trenéra Vůjtka nabereme kurz mezi elitní osmičku. Hlavně bychom chtěli začít vyhrávat doma, v tomto směru cítíme vůči našim fanouškům velký dluh," podotkl Černík.

Vladimír Vůjtek strávil uplynulé tři sezóny v ruské superlize, kde dvakrát vybojoval titul s Jaroslavlí a poté získal třetí místo v Kazani. Letošní sezónu v Kazani po neshodách s viceprezidentem klubu Ravilem Šavaljevem ale předčasně ukončil během září.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články