Hlavní obsah

Hokejisté Kladna zahájili přípravu na ledě i s Jágrem

Kladno

Hokejisté Kladna zahájili přípravu na ledě na nový ročník extraligy a nechyběl při tom podobně jako loni ani majitel Rytířů Jaromír Jágr, který se chystá na nové angažmá v NHL v Dallasu. Mezi téměř čtyřicítkou hráčů byl kompletní kádr Středočechů i s pěticí posil a také se objevila čtrnáctka hokejistů, kteří se budou ucházet o místo v kádru včetně Lukáše Havla, Tomáše Horny, Antonína Melky, Davida Stielera či Marka Čurilly.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Jaromír Jágr trénuje se svým Kladnem

Článek

Podobná forma kempu se vyplatila Kladnu loni, kdy si řekli o kontrakt pozdější opory - gólman Jan Chábera či útočníci Marek Hovorka a Michal Dragoun. "Konkurence je daleko větší než v minulých letech. Nám se to loni osvědčilo, když jsme zařadili do sestavy tři hráče, s kterými jsme původně nepočítali. Ekonomika se změnila, už je pryč doba, že by mužstva rozdávala hráčům obrovské peníze. Stane se, že hráči nemají kontrakt a jsou kvalitní," řekl Jágr s tím, že všichni mají šanci.

Sám při tréninku zažil obvyklé pocity z prvního kontaktu s ledem. "Je to vždycky stejné. Pauza dva a půl měsíce je znát," doplnil Jágr, který by mohl kladenský dres v úvodu sezóny obléci v případě výluky v NHL.

Opory zpívaly hymnu

Ze střídačky v civilu sledoval trénink i další slavný kladenský odchovanec Tomáš Plekanec z Montrealu. Opory týmu v čele s kapitánem Pavlem Paterou měly odpoledne v programu navíc v nahrávacím studiu nápěv klubové hymny.

Jistými novými akvizicemi se po uplynulé sezoně stali obránci Marek Černošek (naposledy Litvínov), Petr Macholda (Augsburg), Petr Mocek (Karlovy Vary) a útočník Petr Obdržálek (Skalica), na hostování z Českých Budějovic přišel David Kuchejda. Naopak kádr opustili Jaroslav Kalla, Tomáš Knotek, Vítězslav Bílek, Petr Kafka a obránci Jason Lepine, Milan Toman či Marek Posmyk.

První přípravný zápas čeká Rytíře v úterý 31. července v Liberci proti novému celku KHL Lvu Praha. Dohromady sehraje Kladno 12 duelů a připravovat se bude výhradně v tuzemsku. Vedle extraligových a prvoligových soků se utká na konci srpna také s dalším týmem KHL Něftěchimikem Nižněkamsk.

Přehled přípravných zápasů:
Úterý 31. července: 17:30 Lev Praha - Rytíři Kladno (ve Svijanské Aréně v Liberci).
Čtvrtek 2. srpna: 17:30 Rytíři Kladno - Piráti Chomutov.
Úterý 7. srpna: 17:30 Rytíři Kladno - Energie Karlovy Vary.
Čtvrtek 9. srpna: 17:30 Verva Litvínov - Rytíři Kladno.
Pondělí 13. srpna: 18:00 ČSOB Pojišťovna Pardubice - Rytíři Kladno.
Úterý 14. srpna: 17:30 Rytíři Kladno - Verva Litvínov.
Čtvrtek 16. srpna: 17:30 Rytíři Kladno - IHC Písek.
Pátek 17. srpna: 17:30 Rytíři Kladno - Slovan Ústečtí Lvi.
Úterý 21. srpna: 17:30 Rytíři Kladno - BK Mladá Boleslav.
Čtvrtek 23. srpna: 17:30 Slavia Praha - Rytíři Kladno.
Čtvrtek 30. srpna: 17:30 Rytíři Kladno - Něftěchimik Nižněkamsk.
Pátek 7. září: 18:00 Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno.

Reklama

Související témata: