Hlavní obsah

Vítkovice začínají s přípravou na ledě po částech

Po částech začínají s přípravou na ledě extraligoví hokejisté Vítkovic. Tréninky se zatím budou prolínat se zdravotními prohlídkami, celý tým se poprvé společně sejde až ve čtvrtek.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Do čtvrtka je to taková zahřívací fáze. Na led budeme chodit po skupinách, po částech budou hráči navíc absolvovat lékařské prohlídky. Tenhle cyklus potrvá do středy a od čtvrtka už se bude mužstvo připravovat pohromadě," řekl vítkovický asistent Zdeněk Moták.

Na začátku závěrečné části letní přípravy se v pondělí vítkovickým trenérům hlásily i všechny staronové posily Ondřej Roman, Michal Barinka a Vladimír Svačina. Kádr ostravského klubu naopak opustili Pavel Trnka, Ctirad Ovčačík, Juraj Štefanka, Juraj Sýkora, Petr Pohl a Peter Húževka. Podle individuálního plánu zatím ještě trénuje i obránce Marek Malík.

Vítkovičtí v přípravném období sehrají deset přípravných zápasů, první z nich 2. srpna v Olomouci. Tři týdny před zahájením extraligové sezóny tým odjede na krátké turné po Rakousku, kde změří síly s Innsbruckem a Villachem, následovat bude i turnaj v maďarském Székesfehérváru za účasti domácího celku, Mnichova a Lublaně.

V generálce na extraligu se svěřenci hlavního kouče Mojmíra Trličíka utkají 7. září v domácí hale s nováčkem slovenské extraligy Piešťanami.

Program přípravných zápasů
Čtvrtek 2. srpna: 17:00 HC Olomouc - Vítkovice Steel
Středa 8. srpna: 17:00 Vítkovice Steel - HC Košice
Pátek 10. srpna: 17:00 Vítkovice Steel - Francie
Úterý 14. srpna: 18:00 Kometa Brno - Vítkovice Steel
Úterý 21. srpna: 19:30 Innsbruck - Vítkovice Steel
Čtvrtek 23. srpna: 18:00 Villach - Vítkovice Steel
Úterý 28. srpna: 18:00 PSG Zlín - Vítkovice Steel
Sobota 1. září: neznámý soupeř - Vítkovice Steel (turnaj)
Neděle 2. září: neznámý soupeř - Vítkovice Steel (turnaj)
Pátek 7. září: 17:00 Vítkovice Steel - ŠHK 37 Piešťany

Reklama