Hlavní obsah

Hokejisté Zlína pokračují po dovolené ještě v přípravě na suchu

Zlín

Hokejisté Zlína se na rozdíl od většiny extraligových soupeřů budou po dovolené připravovat ještě týden na suchu. Na led vyjedou až příští pondělí v Uherském Hradišti. Trenér Rostislav Vlach má k dispozici kompletní kádr, oproti minulé sezóně chybí pouze obránce Lukáš Galvas, který zamířil do Třince.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér zlínských hokejistů Rostislav Vlach chce dát prostor mladým hráčům.

Článek

"Po dovolené se hráči opět zapracují do tréninku tak, aby byli připraveni nastoupit na led. Po třech týdnech volna hráčům chvíli trvá, než se opět dostanou do tréninkového tempa," poznamenal Vlach.

"Na některých hokejistech je vidět, že na dovolené neodpočívali. Máme dostatečný čas k tomu, aby se všichni dostali do potřebné kondice," tvrdil Vlach, který podobný model zvolil i v minulé sezóně.

"Vystartovali jsme docela ostře," podotkl útočník Jaroslav Balaštík, který se do Zlína vrátil po ročním hostování v Mladé Boleslavi. Na prvním tréninku byly na programu po skupinách posilovna, spinning, nácvik odrazové síly a hry v tělocvičně.

Vlach hodlá v nadcházející sezóně dát prostor mladým hráčům. "Mohou se probojovat do základního kádru. Čekají nás přípravné zápasy a v nich mají šanci prokázat svou formu," prohlásil zlínský kouč.

Program přípravných zápasů
Čtvrtek 9. srpna: 18:00 Kometa Brno - PSG Zlín
Čtvrtek 16. srpna až sobota 18. srpna: turnaj Rona Cup v Trenčíně
Úterý 21. srpna: 18::00 Zvolen - PSG Zlín
Čtvrtek 23. srpna: 17:00 Skalica - PSG Zlín
Úterý 28. srpna: 18:00 PSG Zlín - Vítkovice Steel
Čtvrtek 30. srpna: 15:00 PSG Zlín - Zvolen
Úterý 4. září: 18:00 PSG Zlín - Dukla Trenčín (v Brumově-Bylnici)
Čtvrtek 6. září: 18:00 PSG Zlín - Skalica

Reklama