Hlavní obsah

Žádný trenér není nadšený, když ztrácí opory, glosuje kouč Jelínek svůj start v Liberci

Liberec

Tři trenérské roky v Plzni jsou pro hokejového trenéra Mariana Jelínka minulostí. Další svou kariéru spojil s Bílými Tygry Liberec, s nimiž po letním kondičním bloku zahájil i přípravu na ledové ploše.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kouč Marian Jelínek se možná bude muset v Liberci obejít i bez opory Petra Nedvěda.

Článek

Jak jste byl spokojen s tzv. suchou částí přípravy?

Proběhla velice dobře. Jen s výjimkou prvního dne, kdy si obránce Kajínek přetrhl Achillovu šlachu, což si dodnes nedokážu vysvětlit. Dělali jsme testy na začátku a na konci období a ty ukázaly nárůst, takže nám nezbývá, než to potvrdit i na ledě.

Z klubu odešla kvalita v podobě řady hráčů - Bartovič, Klimenta, Vak, Trončinský, Roth a nejspíš i P. Nedvěd.  Jak to vnímáte?

Žádný trenér není nadšený, když ztrácí opory. A těch pět kluků z toho výčtu jimi bylo. Hlavně v přesilovkách, což je stěžejní fáze herních činností současného hokeje. Ale sami víme, jak to je. Tuhle otázku bych nejraději ukončil. Možná se tady ukážou někteří noví hráči, ale převratné posily čekat nelze.

Narážíte na omezené finanční prostředky?

Ano. Než se pouštět do nějakého harakiri a rizik, je lepší mít ekonomiku zdravou. Je to byznys a vrcholový sport považuji za sportovní průmysl, kde jde o peníze.

Téma těchto týdnů je Petr Nedvěd. Může setrvat v Liberci?

Tak to neovlivním. Buď se tu objeví, nebo zavolá, že ne. A třeba se dočteme, že odchází do Omsku. U Petra ale nejde v případě jeho dalšího působení v Liberci o licitaci.

Jak si vyhovíte při přípravě v domácím prostředí s týmem HC Lev Praha, který rovněž trénuje v Liberci?

Chodíme na led dvakrát v bloku. Hráči odvádějí čtyři hodiny čisté práce. Lev nám tady dělá trošičku neplechu (úsměv). Ale nějak si vyjdeme vstříc. Chystáme se na přáteláky i tréninkové zápasy.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec