Hlavní obsah

Litvínov začal přípravu na ledě ještě bez Ručinského

Hokejisté Litvínova dnes poprvé vyjeli v přípravě na nový ročník extraligy na led. Severočeši se sešli po dovolené už v pondělí a dva dny se ještě připravovali na suchu. V tréninku zatím chybí zkušený jednačtyřicetiletý útočník Martin Ručinský. Olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa se připojí k týmu později, protože se tradičně připravuje individuálně.

Foto: Petr Horník, Právo

Martin Ručinský (uprostřed)

Článek

"Martin se k nám připojí 6. srpna," řekl litvínovský trenér Vladimír Jeřábek. O pokračovaní v kariéře se bude Ručinský následně rozhodovat podle toho, jak se bude v přípravě cítit.

Trenéři Jeřábek a Petr Rosol, který se vrátil do Litvínova po působení v Ústí nad Labem, mají k dispozici 28 hráčů. "Ještě máme v hledáčku některé hráče a vedou se jednání," naznačil Jeřábek, že současnou podobu kádru ještě nepovažuje za konečnou.

Novými akvizicemi jsou brankář Pavel Francouz s obráncem Jiřím Zemanem z prvoligového Ústí nad Labem a bek Marek Posmyk z Kladna. Stejně jako v minulé sezoně bude hostovat v Litvínově z Ústí nad Labem do konce ledna útočník Robin Hanzl.

Naopak gólman Martin Volke zamířil na hostování do prvoligového Mostu, bek Marek Černošek přestoupil do Kladna, Radim Skuhrovec ukončil kariéru a v Litvínově už nepokračují ani útočníci Martin Jenáček a Martin Hujsa. Nakonec ale zůstává obránce Richard Jareš, který se na severu Čech domluvil na prodloužení angažmá.

Přehled přípravných zápasů:
Pátek 3. srpna: 17:30 Verva Litvínov - Slavia Praha.
Úterý 7. srpna: 17:30 Verva Litvínov - Šachťor Soligorsk.
Čtvrtek 9. srpna: 17:30 Verva Litvínov - Rytíři Kladno.
Úterý 14. srpna: 17:30 Rytíři Kladno - Verva Litvínov.
Čtvrtek 16. srpna: neznámý soupeř - Verva Litvínov (Rona Cup v Trenčíně).
Pátek 17. srpna: neznámý soupeř - Verva Litvínov (Rona Cup v Trenčíně).
Sobota 18. srpna: neznámý soupeř - Verva Litvínov (Rona Cup v Trenčíně).
Úterý 21. srpna: 17:30 Verva Litvínov - Slovan Ústečtí Lvi.
Čtvrtek 30. srpna: 18:00 Verva Litvínov - Weisswasser Lausitzer Füchse.
Pátek 31. srpna: 17:30 Verva Litvínov - Neftěchimik Nižněkamsk.
Úterý 4. září: 17:30 Piráti Chomutov - Verva Litvínov.
Čtvrtek 6. září: 18:00 Slovan Ústečtí Lvi - Verva Litvínov.

Do pátku bude Litvínov kombinovat přípravu na ledě s tréninkem na suchu, od příštího týdne začne trénovat dvoufázově. První přípravný zápas čeká mužstvo v pátek 3. srpna doma proti pražské Slavii.

S výjimkou startu na Rona Cupu v Trenčíně po polovině srpna se bude Verva chystat na nový ročník výhradně na české půdě. Ze zahraničních soupeřů přivítá běloruský Šachťor Soligorsk, německý druholigový Weisswasser Lausitzer Füchse a celek KHL Neftěchimik Nižněkamsk.

Reklama

Související témata: