Hlavní obsah

S Ručinským si popovídáme a uvidíme, co dál, říká trenér Jeřábek k přípravě Litvínova

Bez převratných novinek a sebemenšího humbuku, v osvědčeném prostředí domácích sportovišť. Tak začali hokejisté Litvínova hlavní fázi přípravy, při níž už vyjeli i na domácí led. „Sezóna bude hodně dlouhá, ale už teď jsme si dali cíl dostat se do play-off,“ řekl litvínovský trenér Vladimír Jeřábek v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Litvínovský trenér Vladimír Jeřábek

Článek

Jak vypadají první dny mužstva po dovolené?

Sešli jsme se už v pondělí. A potom ještě v úterý jsme trénovali zatím jen na suchu. Ve středu jsme si už vyzkoušeli i ledovou plochu. Současně ale chodíme i do posilovny. Od příštího týdne rozdělíme tým dopoledne na dvě skupiny a odpoledne budeme trénovat zase společně. A příští pátek nás čeká první zápas se Slavií.

Do realizačního týmu k vám přibyl staronový asistent Petr Rosol.

Máme rozdělené úlohy, ale to už platí už od začátku letní přípravy. Spolu jsme kdysi hráli, pak i trénovali zrovna v Litvínově. Následně jsme se potkávali jako trenéři v roli soupeřů. Třeba při baráži, když jsem vedl Mladou Boleslav a Petr stál na střídačce Ústí. A nyní jsme znovu parťáky, takže to pro nás není nic nového.

Z týmu odešli Černošek, Skuhrovec, Hujsa, Jenáček. Co říkáte na aktuální hráčský kádr a případné posily?

To je spíš otázka pro ředitele nebo pro někoho z vedení klubu. Pracujeme na některých příchodech. Ještě bychom chtěli pravé křídlo. Cílem bude boj o postup do play-off a k tomu je zapotřebí solidní sestava.

Jaká je situace ohledně zkušeného útočníka Martina Ručinského?

Růča přijde 6. srpna. Popovídáme si a uvidíme, co bude dál. Záleží i na tom, jak se bude sám cítit.

S jakým záměrem přistoupíte k přípravným zápasům?

Hodláme si ověřit formu hlavně u hráčů, kteří jsou takříkajíc na vážkách. Jistě se pokusí nás přesvědčit o své výkonnosti. Momentálně počítáme s osmadvaceti hráči. Nevylučujeme, že po případném zúžení kádru dáme mladíky do první ligy na hostování.

Klíčová bývá v extralize otázka brankářů. Kdo by měl vytvořit trojici pro sezónu?

Přišel Francouz z Ústí nad Labem, zůstal Franěk. A máme ještě mladého Nechvátala, který může eventuálně vypomáhat v nižší soutěži, aby získal praxi s hokejem mužů.

Reklama

Související témata: