Hlavní obsah

Hokejisté Českých Budějovic začali přípravu na ledě

Hokejisté Českých Budějovic dnes odpoledne na tréninku otevřeném pro fanoušky zahájili přípravu na ledě na nový ročník. Nový trenér Peter Draisaitl měl k dispozici kompletní kádr a po zraněních trénovali i René Vydarený a posila z Karlových Varů Rastislav Dej, který absolvoval jen polovinu podvečerní dvouhodinové přípravy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejisté Českých Budějovic oslavují vstřelený gól na ledě Sparty.

Článek

"Po dovolených přišli všichni v pořádku. Jsme spokojení s přístupem hráčů a s tím, jak na sobě pracují," řekl novinářům Němec Draisaitl, jenž převzal jihočeský tým po odchodu Františka Výborného a má za asistenty bývalé českobudějovické hráče Radka Bělohlava a Romana Turka.

Při otevřeném tréninku, který sledovaly přibližně dvě stovky fanoušků, se představily mezi pěti formacemi a čtyřmi gólmany vedle Deje také další nové akvizice Jihočechů. Nováčky v kádru jsou gólman Lukáš Sáblík z Karlových Varů, slovenský obránce Peter Frühauf ze Slovanu Bratislava a ze Lva Poprad se vrátil Bohumil Jank.

V útoku jsou to Tomáš Knotek z Kladna, Slovák Jakub Suja z Písku a po čtyřletém působení v zámořské juniorské WHL bude opět oblékat českobudějovický dres Robin Soudek.

Naopak tým opustili obránci Jan Novák a Roman Němeček, útočníci Milan Gulaš, Rostislav Martynek, Vilém Burian, Tomáš Horna, Roman Pšurný či David Kuchejda, který odešel na hostování do Kladna. Skončil také zkušený forvard Petr Sailer, který se stal novým sportovním manažerem.

První přípravný zápas čeká Jihočechy v pátek 3. srpna proti Barysu Astana. V následujícím týdnu se přestaví na turnaji v Jekatěrinburgu a opět budou startovat v European Trophy, která tentokrát v základní části zasáhne i do rozehrané sezony. Mountfield bude hrát v rámci ET ještě 17. října s Plzní a 28. listopadu v Brně.

Program přípravných zápasů:
Pátek 3. srpna: 17:30 Mountfield České Budějovice - Barys Astana.
Středa 8. srpna: 15:00 Sputnik Nižnij Tagil - Mountfield České Budějovice (turnaj O cenu gubernátora Sverdlovské oblasti Kamenný kvítek v Jekatěrinburgu).
Čtvrtek 9. srpna: 19:00 Avtomobilist Jekatěrinburg - Mountfield České Budějovice (turnaj O cenu gubernátora Sverdlovské oblasti Kamenný kvítek v Jekatěrinburgu).
Sobota 11. srpna: 19:00 Viťaz Čechov - Mountfield České Budějovice (turnaj O cenu gubernátora Sverdlovské oblasti Kamenný kvítek v Jekatěrinburgu).
Neděle 12. srpna: Neznámý soupeř - Mountfield České Budějovice (zápas o konečné umístění na turnaji O cenu gubernátora Sverdlovské oblasti Kamenný kvítek v Jekatěrinburgu).
Pátek 17. srpna: 19:00 Lulea - Mountfield České Budějovice (European Trophy).
Neděle 19. srpna: 17:00 Kärpat Oulu - Mountfield České Budějovice (European Trophy).
Pátek 24. srpna: 17:30 Mountfield České Budějovice - Hamburk Freezers (European Trophy).
Neděle 26. srpna: 17:00 Mountfield České Budějovice - Eisbären Berlín (European Trophy).
Čtvrtek 30. srpna: 19:15 Red Bull Salcburk - Mountfield České Budějovice (European Trophy).
Pátek 31. srpna: 17:30 Mountfield České Budějovice - Red Bull Salcburk (European Trophy).
Čtvrtek 6. září: 17:30 Plzeň 1929 - Mountfield České Budějovice.

Reklama

Související témata: