Hlavní obsah

Hokejisté Karlových Varů odstartovali na ledě bez Noska

Hokejisté Karlových Varů odstartovali přípravu na ledě na nový ročník extraligy a chyběli jim zranění obránce David Nosek, který se vrátil z hostování v Nižněkamsku, a útočník Tomáš Klíma. Až na začátku srpna se k týmu připojí dvě kanadské posily - zadák Dustin Kohn a útočník Matt Keith, kteří naposledy působili v druholigovém švédském Örebro.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejisté Karlových Varů oslavují gól proti Slavii

Článek

Noskovo zranění je dlouhodobé a není jisté, zda stihne začátek extraligy. "Tomáš Klíma by se měl připojit přibližně za tři týdny," řekl ČTK trenér Karlových Varů Vladimír Kýhos. Jeho tým se sešel už v pondělí a následně absolvoval testy, na led se vydal až dnes v podvečer. "První tři dny budou o tom, aby si hráči osahali výzbroj, a od příštího týdne začne klasická příprava," doplnil kouč.

Vedle navrátilce Noska je nejvýraznější posilou Energie pro nadcházející sezonu útočník Petr Pohl, který přišel z Vítkovic. Západočeši angažovali také například útočníka Jiřího Doležala ze Slavie. V Karlových Varech naopak skončili obránce Travis Gawryletz, jehož získala Sparta, další beci Petr Mocek a Martin Lučka nebo útočníci Rastislav Dej a Michal Mikeska.

Karlovarské hokejisty čeká v přípravě jedenáct přípravných zápasů a představí se hned na dvou turnajích. Nejprve na Dult Cupu v Landshutu a poté stejně jako před rokem odletí do Ufy, kde se utkají také s domácím Salavatem Julajev, který ještě předtím přijede i do Karlových Varů.

Program přípravných zápasů:
Úterý 7. srpna: 17:30 Rytíři Kladno - Energie Karlovy Vary.
Čtvrtek 9. srpna: 18:00 Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov.
Úterý 14. srpna: 18:00 Energie Karlovy Vary - Salavat Julajev Ufa.
Čtvrtek 16. srpna: 18:00 Energie Karlovy Vary - Landshut Cannibals.
Pátek 24. srpna: 18:00 Landshut Cannibals - Energie Karlovy Vary (Dult-Cup v Landshutu).
Sobota 25. srpna: 14:00 Štýrský Hradec - Energie Karlovy Vary (Dult-Cup v Landshutu).
Neděle 26. srpna: 14:00 HC Thurgau - Energie Karlovy Vary (Dult-Cup v Lanshutu).
Čtvrtek 30. srpna: 16:00 Salavat Julajev Ufa - Energie Karlovy Vary (turnaj O pohár prezidenta Baškirské oblasti v Ufě).
Pátek 31. srpna: 11:00 Metallurg Novokuzněck - Energie Karlovy Vary (turnaj O pohár prezidenta Baškirské oblasti v Ufě).
Sobota 1. září: 9:00 Toros Neftěkamsk - Energie Karlovy Vary (turnaj O pohár prezidenta Baškirské oblasti v Ufě).
Pátek 7. září: 18:00 Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice