Hlavní obsah

Třinecký útočník Růžička: Znovu v útoku zabijáků? Hezká představa

Fantom loňského play-off hokejové extraligy je zpátky. Martin Růžička v něm ohromně pomohl Třinci k historickému titulu, když v osmnácti utkáních vyřazovací části vstřelil sedmnáct branek a u dalších šestnácti asistoval. Potom sice odehrál sezónu v ruském Chabarovsku, včera už ale zase s Oceláři trénoval na třineckém ledě.

Foto: Sport.cz

Martin Růžička (uprostřed) v dresu Chabarovsku

Článek

V kabině visí sestava, podle níž máte hrát s Bonkem a Květoněm, jenž v útoku zabijáků z mistrovské sezóny nahradil Varaďu. Mrzí vás, že nedošlo k oživení celé elitní řady?

Do extraligy je ještě daleko, sestava se během sedmi týdnů přípravy na ledě ještě může různě proměnit. Hrát znovu s Radkem a Vencou je hezká představa, ale i s Květákem to může slušně fungovat. Když jsem poprvé vstoupil mezi kluky do šatny, bylo to, jako bych nikdy neodešel.

Ptal jste se spoluhráčů, co se dělo s třineckým týmem minulou sezónu, že se obhájci titulu nedostali ani do čtvrtfinále?

Na tohle téma jsme se samozřejmě bavili, ale takové řeči se ven z kabiny nedostanou. Teď jsem připravený dát týmu všechno, co ve mně je, a pomoct, aby Třinec byl znovu mezi nejlepšími. I proto jsem se rozhodl vrátit.

Nehledal jste přece jen způsob, jak zůstat v KHL?

Chabarovsk už o mě nestál, očekával ode mě víc a ani já nebyl se sebou spokojený. Zásadní bylo, že jsem se vlastně hned na začátku sezóny zranil a nějak jsem už nechytil tempo. Měl jsem nakonec možnost přijmout nabídku jiného ruského klubu, anebo se vrátit domů. A když domů, tak do Třince.

Už jste si vyřešil bydlení?

Zatím jsem na hotelu, bydlení ještě hledáme. Celé léto jsem strávil u přítelkyně v Kanadě a vrátil jsem se teprve o víkendu. Stihl jsem jen zajet navštívit rodiče, než jsem mazal do Třince. Lina je přizpůsobivá, se mnou je ráda všude, i v Rusku se jí líbilo. Teda až na tu zimu.

Nový třinecký kouč Turek říká, že podle testů mají vaši spoluhráči nejlepší fyzičku za pět let. Budete jim stačit, když jste se přes léto připravoval jen individuálně v zámoří?

Pevně věřím, že ano. Znovu jsem spolupracoval s Danem Whitem a v odpoledních běžeckých cvičeních jsem se držel plánu bratrů Sajlerů, třineckých kondičních trenérů.

Reklama

Související témata: