Hlavní obsah

Hokejový útočník Hlaváč bude opět hrát v Kladně

Kladno

Hokejový útočník Jan Hlaváč znovu oblékne dres extraligového Kladna, kde působil na začátku minulého ročníku. Dvojnásobný mistr světa, jemuž skončil po uplynulé sezóně kontrakt ve švédském Linköpingu, se už připojil do přípravy Rytířů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jan Hlaváč v dresu kladenských Rytířů.

Článek

"Dohodli jsme se na podmínkách smlouvy," řekl ČTK sportovní sekretář Kladna Martin Vejvoda. Podrobnosti kontraktu klub nezveřejnil. Hlaváč po čtyřletém působení skončil v Linköpingu stejně jako Jaroslav Hlinka.

"Začnu zase na Kladně, prakticky stejně jako vloni. Zatím nikde jinde angažmá nemám, ale ještě bych si rád někde venku zahrál. Pokud zůstanu tady, tak mi to vadit nebude," řekl Hlaváč webu kladenského klubu. "Vloni jsem byl v Kladně hodně spokojený. S klubem bylo férové jednání. Znovu jsme se dohodli a myslím, že obě dvě strany jsou spokojené."

Kladno čeká v úterý v Liberci první přípravný zápas proti Lvu Praha, ale Hlaváč proti týmu KHL nenastoupí. "Pravděpodobně nenastoupím ani ve čtvrtek. Potom už bych chtěl hrát. Vzal jsem si kvůli zranění třísel delší volno, teprve teď jsem začal trénovat a byl poprvé na ledě."

V minulých třech letech kvůli daním ve Švédsku působil v Linköpingu vždy na půlroční kontrakt a v úvodu sezony vypomáhal postupně Liberci, Spartě a Kladnu. Za Rytíře loni odehrál 11 zápasů a připsal si šest bodů za čtyři branky a dvě asistence.

Mistr světa z let 1999 a 2005 je nejvýraznější posilou Kladna. Na kontě má v barvách New Yorku Rangers, Philadelphie, Vancouveru, Caroliny, Tampy Bay a Nashvillu v NHL 436 zápasů a 224 bodů za 90 branek a 134 asistencí. Nejlepší střelec české extraligy z roku 1999 a také švédské Elitserien z roku 2010 má za sebou i působení v Ženevě.

V další sezoně si bude chtít spravit chuť, protože Linköpingu se nedařilo. "Bylo to hodně kostrbaté, nehráli jsme play off a objevily se takové krize. Byla to naše nejhorší sezona, opravdu nic moc. Nějaké body jsme sice měli, ale trochu nám to vázlo. Hráli jsme defenzivní styl, který mužstvu příliš neseděl. Podobná krize ale někdy padne na všechny kluby, i ty kvalitní. Aspoň že jsme se vyhnuli baráži," dodal Hlaváč, který v 37 zápasech zaznamenal 23 bodů za 10 branek a 13 asistencí.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín