Hlavní obsah

Patera i Procházka se vedle Jágra zvedli

PRAHA

Hokejovou renesanci prožívají kladenské legendy Pavel Patera s Martinem Procházkou. Na začátku sezóny nastupovala dvojice P+P vedle šestnáctiletého Frolíka či dalšího mladíka Vítězslava Bílka, ale příliš se jí nedařilo. Od 13. kola k nim ale trenér Zdeněk Müller zařadil Jaromíra Jágra a útok tří olympijských vítězů z Nagana od té doby sbírá body jak na běžícím pásu.

Článek

Naposledy předvedla hvězdná řada svou sehranost vyprodané Sazka Areně, kdy Jágr našel dvěma přesnými pasy Procházku a ten je s přehledem využil.

Pryč jsou chvíle ze začátku sezóny, kdy mu i v těch nejvyloženějších pozicích puk neposlušně odskakoval od hokejky. "Ale ani předtím jsme nehráli špatně, šancí jsme si vypracovali plno. Je to ale i o štěstí, nemá cenu z toho dělat vědu. Teď forma je, jindy být nemusí," bere Procházka svoji úspěšnost z posledních kol s nadhledem.

"Patera měl zpočátku problémy s kondicí, také Procházka chvíli hledal herní pohodu, ale jejich výkonnost začala stoupat, ještě než dostali na křídlo Jágra. S ním ale září," tvrdí kladenský asistent Petr Tatíček.

Odchod do Ruska má Jágr stále "na talíři"

"Snažíme se navzájem doplňovat a klape to," nehledá Procházka žádné složitosti při popisu spolupráce první kladenské řady. I Jágrův otec před zápasem na Slavii synovi s úsměvem radil, ať radši před bránou hledá Procházku, když se mu střelecky daří.

Jenže hokejová idylka může brzy skončit. Nyní vedle největší extraligové hvězdy Patera s Procházkou pookřáli, daří se i Kladnu, ale co když Jágr během reprezentační přestávky skutečně odejde? Spoluhráči z útoku to nijak neprožívají. "Je to jeho věc," myslí si Procházka. "Občas si do něj ale s Patýzem z legrace rýpneme," přiznává, že zvažované ruské angažmá má Jágr často na talíři.

Kaberle chce zůstat

Na výkon celé formace má velký vliv i obránce Tomáš Kaberle. Nejproduktivnější bek soutěže zaujímá třetí příčku i v tabulce nahrávačů mezi všemi hráči v poli. Pokud by na Východ zamířil i on, byla by útočná síla Kladna výrazně oslabena.

"Nějaký zájem o mě byl, ale muselo by proběhnout konkrétní jednání a zatím žádné není. Rád bych v Kladně zůstal, když jsem se tu hokej naučil," uklidňuje fanoušky Kaberle a přidává jim další potěšující zvěst: jeho bratr František by se po zranění třísel měl objevit na ledě hned po reprezentační přestávce.

Reklama

Související témata: