Hlavní obsah

Nováček Irgl nominaci jen tušil

PRAHA

Nejlepší střelec vítkovických hokejistů v letošní sezóně Zbyněk Irgl sice tušil, že by se jeho jméno mohlo v nominaci českého týmu pro turnaj Karjala objevit. Nedělal si ale plané naděje, takže ve středu po obědě měl z pozvánky velikou radost.

Článek

"Něco mi o mém jménu v širším seznamu už o víkendu naznačoval sportovní manažer Fryčer a já si v duchu říkal, že by bylo fajn, kdybych tam zůstal. Nemohl jsem ale s ničím počítat, vždyť Vítkovicím se v poslední době moc nedařilo a to se často nestává, že by pozvánku dostávali hráči z týmů, které nejsou v extralize nahoře. Zvláště teď, když je doma řada skvělých borců z NHL," tvrdil 23letý otec dvojčat, potěšený zájmem reprezentačních trenérů.

"Určitě ale budu trochu nervózní, až pojedu v pondělí na sraz. Budou tam kluci, co vyhrávali světové šampionáty, a třeba, když Výborný před osmi lety přebíral zlato ve Vídni, tak já si teprve hledal místo mezi dorostenci. Škoda že onemocněl Martin Prusek, alespoň bychom tam byli z klubu dva. Přesto věřím, že mě kluci přijmou. Pár jich znám z mládežnických reprezentací, s Oleszem jsem se potkal i ve vítkovické kabině," doufal Irgl, jemuž vítkovický pokladník Burger naznačoval, že jako zápisné by měl koupit do kabiny svačinku.

Irgl zažil zlato na MS dvacetiletých, ale ještě předtím vstoupil do podvědomí sportovní veřejnosti účastí v Naganu při běhu olympijské štafety. Start na Karjale chápe jako možnost dalšího růstu.

"Dostat se do národního mužstva je splněný sen a vynasnažím se, aby trenéři nelitovali, že mě vzali. Cítím to jako závazek, navíc se mohu v mezinárodním hokeji hodně naučit a nechci zklamat. Snad je mojí výhodou, že celkově je tým hodně mladý," uzavřel výborný bruslař s dobrou střelou.

Reklama

Související témata: