Hlavní obsah

Nedvěd zůstává v Liberci. Pořád cítím chuť a drajv, říká čtyřicetiletý veterán

Liberec

Hokejová extraliga nepřijde o svou největší hvězdu. Protřelý centr Petr Nedvěd, kapitán libereckých Bílých Tygrů a bronzový medailista z letošního MS, zůstává v české nejvyšší soutěži. V prosinci jednačtyřicetiletý veterán to oznámil v nedělním odpoledni před tréninkem mužstva, jehož bude i nadále kapitánem.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Liberecký Petr Nedvěd

Článek

S jakými pocity jste prodloužil smlouvu?

Jsem rád, že jsem po letní dovolené zpátky v Liberci. Nadcházející sezóna bude pro mě výzvou dosáhnout nějaký úspěch. Respektuji ale, že odešli někteří hráči, kteří se budou těžko nahrazovat. Pokusíme se dobýt titul, i když to bude asi komplikovanější, než tomu bývalo v minulosti.

Proč vaše váhání trvalo tak dlouho?

Nepotřeboval jsem nijak pospíchat. Věděl jsem, že na led půjdu stejně až v polovině srpna, jak je mým zvykem. Chtěl jsem si rozhodnutí o dalším angažmá pořádně zvážit. Znáte mě, že během sezóny nebo hned po ní nikdy neavizuji svoji budoucnost. Ani letos jsem nechtěl udělat nějaké ukvapené rozhodnutí.

Můžete popsat, s kým jste jednal kromě Liberce?

Jen bych řekl, že ve svojí hokejové kariéře jsem zažil dvě organizace, kde jsem se cítil nejlépe. A to Liberec a New York, i když to jsou jiné soutěže a trošku jiné světy. Když jsem se před několika lety vrátil ze Sparty do Liberce, věděl jsem po týdnu, že jsem opravdu doma. Ale vás zajímá ta anabáze kolem KHL. Jednal jsem s Omskem. Jednání se přelévalo z jedné strany na druhou. Došlo tam ke změnám, což silně ovlivnilo průběh vyjednávání. A rozhodl jsem se, že k určitému dni to ukončím a nebudu jednání natahovat.

Bylo to vaše poslední rozhodování v hráčské kariéře?

Je to dost možné. Čas letí a nezastavím ho já ani ty (úsměv). Až budu vědět, že nestačím a ztrácím, tak přestanu. Třeba mám před sebou poslední sezónu. Ale pořád cítím chuť a drajv.

Jakou máte za sebou letní přípravu?

Kopíroval jsem ji z předešlých sezón. V tomto směru jsem spokojený. Uvidíme na ledě. Hokej se ale hraje na kluzišti a ne v posilovně nebo na oválu. Připravoval jsem se poctivě a také zdraví je v pořádku.

Nastoupíte už v úterý za Liberec v European Trophy?

To ne. Loni jsem šel do zápasu po jednom tréninku, ale byl to malinký nerozum. Teď nebudu riskovat. Dám si týden na rozjezd a nepojedu s týmem ani do Finska na turné v rámci evropské soutěže. Nastoupit bych mohl, až se tým vrátí, doma proti švédským klubům.

Liberec opustili Bartovič, Vak, Klimenta, Trončinský, Roth. Budou vám chybět?

Tihle hráči si odvedli svoje. Ale teď dostanou šanci mladíci, což je hokejový koloběh.

Jak vnímáte fakt, že v kariéře pokračuje plzeňský veterán Martin Straka?

Pozitivně. Bavili jsme se v létě na golfu. A říkal jsem mu, že by byla škoda, kdyby toho nechal. Pokud by se tak stalo, nikdo by mu ni nemohl nic vyčítat. A jsem rád, že se v extralize potkám i s dalším kamarádem a litvínovským kapitánem Martinem Ručinským. Už také trénuje na ledě.

Znal jste se z minulosti s nynějším novým libereckým trenérem Marianem Jelínkem?

Spolupracovali jsme na Spartě. Předtím jsem se s ním setkával v Pittsburghu, kam létal za Jardou Jágrem. Když se teď schylovalo k mému návratu do Liberce, byli jsme v častějším kontaktu směrem k nové sezóně.

Reklama