Hlavní obsah

Duda měl namířeno do Chomutova, ale jednoho večera bylo vše jinak, říká kouč Doležal

Chomutov

Hokejový Chomutov je v plné přípravě na extraligu. A tvrdé tréninky si hráči zpestřují i atraktivními zápasy. Po pondělním souboji s ruským velkoklubem Salavat Julajev Ufa cestují Chomutovští ve čtvrtek ke dvěma zápasům do Finska v rámci European Trophy. „Budou to výborné prověrky,“ slibuje si v rozhovoru pro Sport.cz. trenér Jiří Doležal, že vystoupení ve Skandinávii pomohou týmu k získání mezinárodních zkušeností.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Chomutov o Radka Dudu hodně stál, útočník ale kývl na nabídku Servette Ženeva.

Článek

Co očekáváte od zápasů na ledě v Jyväskylä a Kuopiu?

Především výbornou prověrku. Oba tamní týmy hrály ve finské lize nahoře. Doufám, že utkání naše kluky nastartují a zároveň jim naznačí, co musíme ještě zlepšit, abychom byli dobře připravení na extraligu.

Jyväskylä znáte z vlastního hráčského působení na počátku 90. let. Jaké to je město?

Leží ve středu Finska. Je tam spousta vody okolo, příjemná jezera, takže krásné prostředí. Také samozřejmě pro sport. Rád na tehdejší angažmá vzpomínám. I během startu ve finské lize jsem se udržel i v české reprezentaci, ale už je to dlouho.

Pojďme zpět k chomutovskému týmu. Počítali jste s návratem útočníka Radka Dudy z Plzně?

Měl nabídku z Chomutova, ale na poslední chvíli dal přednost Servette Ženeva. Přiznám se, že už existovala dohoda o jeho chomutovské štaci a dokonce jsme se bavili o tom, kdy přijde na trénink. Ale jednoho večera bylo všechno jinak.

Co slovenský obránce Harant?

Tomáš Harant nás po krátkém období přípravy opustil, jelikož mu zraněné rameno nedovolovalo hrát a trénovat naplno. Sám oznámil, že tuhle zkoušku kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům ukončí.

Proč jste si nevzal s sebou do Chomutova svého syna, útočníka Jiřího Doležala mladšího ze Slavie?

Neměl jsem k tomu důvod. Rozhodoval se sám a jeho rozhodnutí odejít do Karlových Varů přišlo dřív, než se potvrdilo moje setrvání v Chomutově. Vláďa Růžička mu nabídl ve Slavii smlouvu, jakou kluk neakceptoval. Je to synův sportovní život a fandím mu, ať se mu daří i ve Varech. Ale nijak se nehecujeme. Bylo zvláštní, když nám dal v přípravě gól (úsměv).

Reklama