Hlavní obsah

Chomutov - Ufa 1:3Rolinek zařídil dvěma góly výhru Ufy v Chomutově

Praha

Hokejisté Ufy vyhráli díky dvěma brankám českého útočníka Tomáše Rolinka v pondělním utkání na ledě extraligového nováčka Chomutova 3:1. Kladno ukončilo rázně čekání na první výhru v přípravě a v hale mistrovských Pardubic zvítězilo 5:1. Plzeň sice prohrávala na ledě prvoligového Berouna, ale nakonec výsledek otočila na 3:2.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Tomáš Rolinek (vlevo) oslavuje se spoluhráči z Ufy vstřelený gól do prázdné branky Chomutova.

Článek

Ambiciózní klub KHL Ufa se představil v Chomutově s oběma českými reprezentanty - stabilní oporou Miroslavem Blaťákem a posilou z Magnitogorsku Rolinkem. Severočeši sice od 22. minuty vedli, když se v oslabení prosadil Sikora, ale Salavat Julajev výsledek rychle otočil.

Za 74 vteřin vyrovnal Gluchov a za dalších 79 vteřin skóroval Rolinek, který po objetí branky překonal gólmana Řehoře. Kapitán české reprezentace pak 12 vteřin před koncem při power play potvrdil výhru do prázdné branky.

Kladno po čtyřech porážkách, z nichž jedna přišla až po nájezdech se Lvem Praha, v Pardubicích kralovalo. Na konci úvodní části dostal Rytíře do vedení Valský, v druhém dějství překonal Salfického dvakrát Hovorka a Dalecký s Lukáčem zařídili pro Středočechy ve třetí třetině už pětibrankový náskok. Čisté konto pokazil Cháberovi v 58. minutě v přesilovce Brendl.

Plzeň v Berouně dvakrát prohrávala. Na trefu Kořínka v úvodní části odpověděl Dan Růžička, v závěru druhé části vrátil Medvědům vedení Tomáš Doležal. V závěrečném dějství ale nepřipustili překvapení Lev a Vlasák.

Přípravné hokejové zápasy
HC Berounští Medvědi - HC Plzeň 1929 2:3 (1:1, 1:0, 0:2)
Branky: 7. Kořínek, 38. T. Doležal - 14. Dan Růžička, 46. Lev, 49. Vlasák.
Piráti Chomutov - Salavat Julajev Ufa 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Branky: 22. Sikora - 25. a 60. Rolinek, 24. Gluchov.
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Rytíři Kladno 1:5 (0:1, 0:2, 1:2)
Branky: 58. Brendl - 22. a 35. Hovorka, 18. Valský, 42. Dalecký, 50. Lukáč.

Reklama