Hlavní obsah

Céčko po Koukalovi dostal u mistra Píša. Budu muset vylézt z ulity, říká nový pardubický kapitán

Pardubice

Kapitánem pardubických hokejistů při obhajobě extraligového prvenství bude 35letý obránce Aleš Píša. Céčko převzal po útočníkovi Petru Koukalovi, který po minulé sezóně odešel do ruského Nižněkamsku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plzeňský Dvořák (v bílém) se snaží ujet pardubickému Píšovi.

Článek

„Píšu považuji za jednu z ikon klubu, je to zkušený hráč, Nemusí řvát a bouchat hokejkou, on strhává spoluhráče svým výkonem a tím, že za každých okolností odehraje poctivý zápas," uvedl k osobě nového kapitána trenér Pavel Hynek a doplnil, že Píšovými asistenty budou obránce Václav Kočí a útočník Radovan Somík. „K nim se nabalují i další hráči, kteří jim musí pomáhat a tvořit soudržný tým, který potáhne za jeden provaz," řekl pardubický trenér.

Píša, který s Pardubicemi slavil zisk titulu před dvěma lety i letos, byl přidělenou kapitánskou rolí překvapen, ale po krátkém rozmýšlení ji přijal. Moc na takové funkce nejsem, řečnění mi zrovna nejde a mám rád svůj klid. Teď ale budu muset vylézt z ulity, protože od šéfů mi bylo řečeno, že to je dobré řešení pro mančaft," přiznal Píša, jenž hraje za mateřský klub s krátkou přestávkou od roku 2006 a kapitánské céčko bere i jako ocenění svých služeb.

Pardubičtí nyní pod novým kapitánem vstupují do European Trophy. Už ve čtvrtek letí do Finska, kde v pátek proti týmu Tappara Tampere a o dva dny později na ledě TPS Turku. „Neletí s námi ale útočník Bartek, který je po operaci ruky. Chybí také obránce Kolář, který bere antibiotika a otazník je u Drtiny, které nedokončil úterní trénink kvůli určité nevolnosti," vysvětlil Hynek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články