Hlavní obsah

S Kolářem a Koukalem odešlo sto kanadských bodů, teď se Pardubicím zranil i Bartek

Pardubice

Jako by nestačilo, že v létě přišly mistrovské Pardubice o dva nejproduktivnější hokejisty, když Petr Koukal s Janem Kolářem přijali nabídku z KHL. Na začátku ostré přípravy se na ledě vážně zranil další klíčový útočník Martin Bartek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pardubický kouč Pavel Hynek

Článek

„Je to pech, start extraligy v polovině září Bartek nestihne. Při tréninku vjel do rýhy a nešťastně se praštil do ruky, kterou si navíc ještě přilehl. Operace byla nezbytná," lituje trenér Pavel Hynek ztráty elitního střelce. „Utěšuji se tím, že když už si měl zase vybrat nějaké zranění, tak lepší je to teď v srpnu, než někdy před play-off," říká kouč o slovenském hokejistovi, který v minulé sezóně promarodil deset týdnů s odtrženou tricepsovou šlachou.

Pardubice hledají novou tvář útoku, když řeší, jak nahradit Koláře s Koukalem. „Nebude to snadné. Ze statistického pohledu odešlo sto kanadských bodů, navíc oba hráči patřili k tahounům na ledě i v kabině," říká Hynek s vírou, že se v dobrém světle ukáží obě nové akvizice ofenzívy Brendl s Kanaďanem Beechem.

„Při výběru cizince jsme především chtěli, aby to byl hráč, který zapadne do mužstva. Nejen hokejově, ale i lidsky. Beech tohle zatím plní a herně máme ještě měsíc na sladění," tvrdí trenér a vysvětluje, proč při hledání kapitána volil Aleše Píšu. „Považuji ho za jednu z ikon klubu. Nemusí řvát a bouchat hokejkou, spoluhráče strhne výkonem. Věřím, že nám pomůže utvořit soudržný tým, který potáhne za jeden provaz," míní Hynek.

Obhájce extraligového prvenství začal období přípravných zápasů porážkami 1:2 se Spartou a 1:5 s Kladnem. „Bylo to ještě takové syrové, šli jsme do těch utkání z určitého objemu tréninků. Ve čtvrtek odlétáme do Finska k prvním dvěma utkání European Trophy. Přestože nám vedle Barteka budou chybět zřejmě i nemocní obránci Kolář a Drtina, věřím, že v pátek v Tampere i v neděli v Turku předvedeme lepší výkony. Loni nás tato letní mezinárodní konfrontace dobře nakopla do sezóny, slibuji si od ní letos stejný přínos," uvažuje Hynek.

Reklama

Související témata: