Hlavní obsah

Obránce Posmyk je rád, že zůstává v extralize

Obrovitý hokejový bek Marek Posmyk oslaví v polovině září 34. narozeniny. Nesmírně zkušený obránce by měl správným způsobem vyztužit defenzivu Vervy Litvínov. Právě zlepšení obranné hry si Severočeši vytkli jako jeden z hlavních cílů do nové sezóny. „Jsem rád, že zůstávám v extralize,“ svěřil se Posmyk v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Útočník Litvínova Vladislav Baláž (vlevo) a obránce Chemiků Marek Posmyk

Článek

Jak jste se dostal do litvínovského dresu?

Moje hráčská práva vlastní České Budějovice, ale loňskou sezónu jsem dohrával na Kladně. Mezi jihočeským a severočeským klubem probíhala jednání a jsem rád, že došlo k dohodě a mohu nastupovat za Litvínov. A tudíž zůstávám v české extralize.

Už jste si utřídil první dojmy z nového působiště?

Vážím si toho, že pokračuji v soutěži, kterou znám už řadu let. Dostal jsem šanci a chci ji využít. Letní příprava dopadla výborně. Věřím, že se semkneme a uhrajeme nějaké slušné výsledky.

Máte pověst hokejového cestovatele. Kolikátým klubem v Česku je pro vás Litvínov?

Je toho hodně. Prošel jsem asi jedenácti mužstvy, ale minulost už neřeším. Začínal jsem v Dukle Jihlava. Byl jsem i ve Slavii při zisku extraligového titulu v roce 2003. Když k tomu připočtu i angažmá v zámoří, Německu, Rakousku a Itálii, vyšla by z toho pěkná řada štací. Ale v dnešní době jsou přesuny běžnou záležitostí. Spíše než na bilancování se soustředím na nejbližší zápasy za Litvínov.

Od čtvrtka do soboty vás čekají tři utkání na Memoriálu Pavola Demitry ve slovenské  Dubnici nad Váhom proti Košicím, Skalici a Trenčínu. Co od této prověrky očekáváte?

Tři utkání ve třech dnech jsou příležitostí k nabrání tempa a zlepšení souhry. Věřím, že budeme vystupovat jako tým a také v dalších zápasech ve finiši přípravy se chceme dobře naladit na začátek extraligy.

Reklama

Související témata: