Hlavní obsah

Hokejisty Varů skolila nemoc, v TV dostane prostor první liga

Epidemie střevní chřipky zasáhla kádr hokejistů Karlových Varů a vedení extraligy proto na žádost klubu odložilo sobotní utkání Západočechů s Vítkovicemi. Původně plánovaný televizní duel v rámci magazínu Buly nahradí zápas první ligy České Budějovice - Kometa Brno.

Článek

"Momentálně pracujeme na zařízení všeho potřebného," řekl k náhlé změně ve vysílání šéfkomentátor Robert Záruba. Souboj druhé nejvyšší hokejové soutěže se podle něj objeví na obrazovkách v přímém přenosu poprvé v historii.

Televize podle Záruby neměla o možným problémech karlovarských hokejistů v předstihu žádné informace. Ředitel extraligy František Šulc možnou změnu avizoval jen marketingovému partnerovi soutěže, společnosti BPA sport marketing.

"Vzhledem k televizi je mi to líto, ale museli jsme postupovat stejně jako v jiných případech," vysvětlil Šulc, že při verdiktu nemohl brát zřetel na plánovaný přímý přenos.

Třináct hokejistů mimo hru

Zdravotní problémy přepadly karlovarské hráče ve čtvrtek, kdy se mimo hru ocitlo osm hokejistů, a v pátek přibylo dalších pět. Potíže má také asistent trenéra Radim Rulík, mužstvo proto ani netrénovalo.

"V kontaktu s oběma týmy jsme již od čtvrtka, čekali jsme ale, jak se bude situace vyvíjet. A protože Karlovy Vary doložily, že mají mimo hru třináct hráčů základního kádru, rozhodli jsme se jejich žádosti vyhovět," řekl Šulc .

Na novém termínu se oba kluby budou teprve dohadovat. "Pokud se tak nestane, bude jim stanoven," upozornil ředitel soutěže.

Reklama

Související témata: