Hlavní obsah

V ČR bude nově pískat devět profesionálních hokejových rozhodčích

Praha

V Česku bude v nadcházející sezóně působit devět profesionálních hokejových rozhodčích, kteří budou řídit zápasy extraligy, první ligy, ale také například juniorskou nejvyšší soutěž. V minulé sezóně bylo profesionálů sedm, jejich počet nově rozšířili Daniel Pražák a Jan Schmejkal, kteří budou ale prioritně působit v první lize.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Český hokej bude rozhodovat devět profesionálů.

Článek

Na soupisce profesionálních rozhodčích, kterou ve středu schválil výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje (ČSLH), i nadále figurují Martin Fraňo, Antonín Jeřábek, Milan Minář, Vladimír Pešina, Vladimír Šindler, Jan Hribik a Robin Šír.

Rozhodčí, kteří budou řídit první ligu, byli do profiprogramu zařazeni poprvé. "Jsme rádi, že výkonný výbor svazu náš návrh podpořil. Našim cílem je totiž zkvalitnit řízení zápasů v nižších soutěžích. Na mezinárodním poli nebo v extralize až na pár výjimek nemáme problémy," uvedl předseda komise rozhodčích ČSLH Pavel Halas na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Čtvrtý rozhodčí i do nižších soutěží

Zlepšit stav v první lize nebo v juniorských či dorosteneckých soutěžích by mělo i nasazování čtyř rozhodčích do některých utkání. "Bude se jednat o deset až patnáct procent zápasů, které společně s nadějnými rozhodčími budou řídit profesionálové," řekl Halas.

V seniorské extralize bude celkem působit 23 hlavních a 31 čárových rozhodčích, v obou případech jich ale je řada "pod čarou" a do října musí přesvědčit o tom, že mají potřebnou výkonnost. Celkem je na nominačních listinách ČSLH pro všechny soutěže 337 rozhodčích.

Reklama