Hlavní obsah

Z týmu mám dobrý dojem, všechno funguje, říká liberecká posila Netík

Liberec

S vítanou posilou vyrukují hokejisté Liberce do nového ročníku extraligy. Ofenzivu týmu vyztužil zkušený útočník Tomáš Netík, který se už podílel na dvou vítězstvích Bílých Tygrů nad mistrem z Pardubic v rámci European Trophy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Útočník Tomáš Netík

Článek

Jak si Netík váží obou skalpů obhájce extraligového titulu v pohárové soutěži? „Byla to vzhledem k síle soupeře nejlepší generálka, jakou jsme mohli absolvovat. Narazili jsme během týdne dvakrát na vynikající tým, úřadujícího mistra se zkušeným kádrem. Výsledky nepřeceňuji, ale vždycky je lepší vyhrát poslední zápas před ligou," uvažoval útočník.

Účinkování Liberce v European Trophy ale nechce podrobně hodnotit. „Naskočil jsem do týmu až koncem srpna. Odehrál jsem jen zmíněné dva duely s Pardubicemi. Ale v nich jsme poctivě bojovali, což je příslib pro hlavní část sezóny. Z mužstva mám dobrý dojem. V kabině všechno funguje, hodně mladých kluků cítí šanci na prosazení. Trenér se snaží dostat z nás maximální výkon," tvrdil Netík spokojeně.

A mohl se radovat i ze svého premiérového gólu v dresu Bílých Tygrů. „Jsem rád za každou vstřelenou branku. A tím víc, když jsem přispěl k vítězství. I takové momenty zvedají hráčům sebevědomí před startem dlouhé sezóny," podotkl forvard.

Tým má před sebou posledních pár dní přípravy. „Marian (trenér Jelínek) nám řekl spoustu věcí, na kterých musíme ještě zapracovat. Hlavně se chceme zlepšit při hře v oslabení. V zahraničí jsem za dva roky poznal, že každá liga je jiná. Jsem bohatší o zkušenosti z CSKA Moskva i HC Lev Poprad v KHL i ze Švédska. Ale na první poznatky a nějaké větší soudy o aktuální české soutěži bude vhodný čas až po odehrání aspoň deseti kol," uzavřel Netík.

Reklama

Související témata: