Hlavní obsah

Znojemské hokejisty znovu povede Hořava

ZNOJMO

Novým hlavním trenérem znojemských hokejistů se stal Miloslav Hořava, který se k Orlům vrací po roce a půl. Hořavovým asistentem bude Jan Votruba, který momentálně působí v Norsku. Oba mají ve Znojmě smlouvu do skončení této sezóny.

Článek

U extraligového týmu bude dál působit i Milan Kastner, který Znojemské Orly dočasně vedl v šesti utkáních po odvolání trenéra Leoše Zajíce. Hořava dosud trénoval v první lize tým Mladé Boleslavi, kde jej nahradí Petr Kaňkovský.

"Trenéra Hořavu jsem oslovil před dvěma dny a jednání byla velmi rychlá. Pochopitelně si slibuji od jeho návratu vylepšení současné psychické stránky i našich výsledků. Vedení týmu převezme Hořava s Votrubou po třech dnech volna na prvním tréninku v úterý," poznamenal v rozhovoru pro ČTK prezident znojemského klubu Jaroslav Vlasák.

Původně měl v úmyslu trenérskou situaci řešit jiným způsobem. "Oslovil jsem Vladimíra Vůjtka. Ten ale převzal tým Vítkovic a volba padla na Hořavu," dodal Vlasák. Z M. Boleslavi se mu odcházelo těžce

Mistr světa z Prahy 1985 přiznal v rozhovoru pro ČTK, že z Mladé Boleslavi se mu odcházelo těžko. "Bylo to složité, neboť jsem tam byl ohromě spokojený. Jednalo se ale o extraligu, kterou bych rád opět vyzkoušel," uvedl Hořava, jehož také k odchodu podnítil dlouhý telefonický rozhovor s Vlasákem. "Cítil jsem se mu zavázaný za to, jak mě při předešlém angažmá podržel," vysvětlil bývalý vynikající obránce.

Hořava dovedl hokejisty Znojma v sezoně 2002/2003 až do čtvrtfinále, v němž Orli prohráli s Pardubicemi. Po sezoně s ním ale vedení klubu neobnovilo smlouvu a nahradil jej Pavel Pazourek. Třiačtyřicetiletý trenér pak zamířil do Karlových Varů, kde se také krátce potkal se svým budoucím asistentem Votrubou. "Bylo to moje přání, aby přišel do Znojma," řekl Hořava.

Hokejisté Znojma vstupovali do letošní sezony s cílem postoupit do play off. Avšak start do soutěže jim nevyšel, po jednadvaceti kolech jsou dvanáctí se ziskem dvaceti bodů a na osmou Plzeň ztrácejí deset bodů.

Prvním úkolem Hořavy bude podle jeho slov dostat hráče na svou stranu. Příčiny, proč se Orlům nedaří podle předsezonních představ, nechtěl nový kouč moc rozebírat. "Viděl jsem jejich tři čtyři zápasy, takže mohu těžko hodnotit. Neznám maličkosti ze zákulisí a z kabiny. Vše mám jen zprostředkovaně. Trenéři udělali kus dobré práce, ale někdy se prostě nedaří," dodal Hořava.

Reklama

Související témata: