Hlavní obsah

Hokejisté Plzně mají v extralize opět nejvyšší ambice

Darová

Opět o nejvyšší pozice se budou snažit bojovat v novém ročníku extraligy hokejisté Plzně, kteří sní o prvním mistrovském titulu. Indiáni v uplynulém ročníku dosáhli na bronz a kapitán a generální manažer Martin Straka věří, že má Škoda nyní ještě silnější mužstvo. Do boje jde Plzeň s novým hlavním trenérem Milanem Razýmem, který se posunul z role asistenta po odchodu Mariana Jelínka do Liberce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Vašíček ze Slavie v souboji s plzeňským Martinem Strakou.

Článek

"Mužstvo je ještě daleko lepší než loni. Budeme hrát ofenzivní a nátlakový hokej, který se snad bude líbit," řekl Straka na tiskové konferenci v Darové, kde tým tradičně hraje předsezonní golfový turnaj. Konkrétní cíle nevyslovil. "Necháme na ledě maximum a uvidíme na konci, jestli to bude stačit nebo ne," doplnil čtyřicetiletý ofenzivní lídr, který se v létě rozhodl ještě pokračovat v kariéře.

Posilami Indiánů jsou útočníci Milan Gulaš z Českých Budějovic, Američan Ryan Hollweg z Portlandu z nižší zámořské AHL, Slovák Jozef Balej z Komety Brno a obránce Tomáš Slovák z Dinama Minsk. V útoku naopak bude chybět bouřlivák Radek Duda, který zamířil do Ženevy.

Kariéru ukončili obránci Jiří Vykoukal, Jaroslav Modrý a František Kaberle. Odešli forvardi Jan Stranský do Slavie, Jan Heřman do Karlových Varů, Slovák Dušan Andrašovský do Weidenu a Pavel Vostřák do Berouna.

V případě výluky NHL by Indiáni sáhli k posílení, ale Straka nechce do mužstva moc zasahovat. "Nějaké lidi vyhlédnuté máme. Je to trošku dvousečné. Jednoho dva hráče v mužstvu snesete, kdyby to bylo víc, tak už to může být na obtíž, protože víte, že odejdou. Uvidíme, jestli to vůbec uděláme," řekl Straka.

V přípravě pět výher, pět porážek

V přípravě Plzeň sehrála deset utkání včetně šesti v European Trophy s bilancí pěti výher, z toho jedné v prodloužení, a pěti porážek. "Společně s kolegy jsme připravili týmu kvalitní a náročnou přípravu. Byli jsme s přístupem hráčů až na drobné výjimky spokojeni. Věříme, že jsme dobře připraveni a předvedeme to hned v pátek," řekl Razým s výhledem na úvodní duel s Litvínovem.

V posledních dnech pracoval tým na zlepšení defenzivy. "Měli jsme tam slabší chvilky, hlavně v našem pásmu byl veliký zmatek. Už v posledním zápase s Českými Budějovicemi to bylo o trošku lepší. Máme na to pět dní," prohlásil Straka, který měl v přípravě problémy s kolenem. "Jsme od neděle na ledě, ještě nejsem úplně fit a nevím, jestli stihnu páteční zápas. Chci být stoprocentní, sezona je dlouhá, nechci nic uspěchat," dodal.

Klub chystá pro fanoušky v ČEZ Aréně také novou kostku nad ledem. Plzeň tak vyřeší i problémy s časomírou, které několikrát nastaly během play off v uplynulé sezoně.

"Nechceme, aby kostka brzdila naše hráče na ledě, což se v play off stalo. Je připravena i promítací plocha, která bude v případě problémů čas přenášet," řekl ředitel klubu Václav Jáchim.

Reklama

Související témata: