Hlavní obsah

Tady jsem doma, vysvětluje Hlinka, proč odolal Hlaváčově vábení do Kladna a zvolil Spartu

Minulou sezónu před ochodem do švédského Linköpingu pomáhal Plzni, letos už však hokejový útočník Jaroslav Hlinka sáhl po osvědčené volbě a minimálně do konce listopadu bude oblékat dres „své“ Sparty. A pokud bude spolupráce klapat, velmi pravděpodobně se prodlouží na celou sezónu. Jen už si Hlinka bude muset vystačit bez svého tradičního parťáka Jana Hlaváče, který posílil Kladno.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Sparťanský útočník Jaroslav Hlinka.

Článek

Co převážilo, že jste se po roční odmlce rozhodl k návratu do „své" Sparty?

Jednoduše to, že tady jsem doma. Vyrostl jsem tu, mám na Spartu krásné vzpomínky. Mám dvě děti, které chodí do školy a školky, a pokud bych zvolil jiný tým v Česku, musel bych dojíždět a viděl je méně. Proto byla Sparta první volbou a jsem rád, že jsme se dohodli.

Jenže smlouvu zatím máte podepsanou na zkoušku do konce listopadu. Co pak?

Záleží hlavně na spokojenosti obou stran. Pokud by tomu tak bylo, nemělo by smysl nic měnit. Nerad bych teď ale něco říkal, uvidíme, jak to bude vypadat v sezóně.

Váš dlouholetý parťák Jan Hlaváč kývl pro letošek Kladnu. Nezkoušel jste ho přemlouvat, aby se i on vrátil do Holešovic?

Bavili jsme se o tom. Na Kladně je spokojený, má hodně prostoru na ledě, navíc to má blízko domů.

A obráceně? Nelákal vás naopak on do Kladna, abyste si zase zahráli spolu?

I to byla varianta, ale ve finále jsem se rozhodl pro Spartu.

Jaký máte zatím ze sparťanského kádru dojem?

Zatím jsem docela spokojený, v přípravě jsme hráli dobře. Ale já už tolikrát zažil, že před sezónou vypadalo všechno na papíře dobře a pak to nefungovalo. Vypadá to dobře, už se těším, až začne liga.

S Richardem Žemličkou jste ještě hrával, jaký dojem na vás dělá teď coby hlavní kouč Sparty?

Je to mladý trenér, který toho ještě moc neodtrénoval, ale snaží se do tréninků přinést spoustu nových věcí. Na druhou stranu se drží toho, co fungovalo loni. Je to sparťan, ke klubu má vztah, zažil tu spoustu vítězných sezón.

Reklama

Související témata: