Hlavní obsah

Hokejová Sparta touží opět útočit na nejvyšší extraligové příčky

Hokejová Sparta půjde do nové extraligové sezony s nejvyššími sportovními cíly a stabilizovaným pokrytým rozpočtem ve výši 110 miliónů korun. Pražané touží zopakovat podobně úspěšnou základní část jako v minulém ročníku, kdy ji vyhráli, ale uspět rovněž v play off, kde se pro ně stalo konečnou již čtvrtfinále.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči týmu HC Sparta Praha trénují pod vedením kouče Richarda Žemličky (vpravo) a jeho asistenta Jana Votruby (vlevo).

Článek

"Vstupujeme do nové sezóny s cílem atakovat nejvyšší příčky tabulky. Chceme navázat na minulou sezónu a kromě povedené základní části uspět také v play-off," uvedl na dnešní tiskové konferenci v Praze předseda představenstva Petr Bříza.

Přestože podobně silný partner z minulého ročníku, jímž byla společnost LG, v klubu již nepůsobí a finanční zátěž rozpočtu ve výši 110 miliónů korun je rozložena na více partnerů, Bříza ujistil, že rozpočet je prakticky pokrytý.

"V dnešní složité ekonomické době je pro nás potěšitelné, že jsme ekonomicky stabilizovaní. Vedení společnosti a členové klubového představenstva věří, že se stabilizace finanční a vlastně i hráčská promítne do výsledků týmu," prohlásil Bříza.

Jedničkou v bráně bude Schwarz

Oproti loňsku, kdy se přebudovával kádr, došlo v týmu jen k několika změnám. Tou nejpodstatnější bude obsazení pozice prvního brankáře. Tomáš Pöpperle toužil odejít do zahraničí a nakonec zakotvil v týmu pražského Lva, s nímž Sparta spolupracuje a navíc se s nováčkem KHL rovněž dělí i o prostředí a zázemí Tipsport Areny.

Jedničkou týmu bude navrátilec Marek Schwarz, dvojkou mladý Vojtěch Sedláček, jako trojka bude připravený zaskočit Filip Novotný, jenž však bude hájit v sezóně branku prvoligové Jihlavy.

"Věříme, že se v sezóně prosadí do extraligového týmu někteří z našich mladých hráčů. A to tak, aby byli v ní, nejpozději pak v tom příštím ročníku platnými pro náš tým," uvedl sportovní manažer Patrik Martinec.

Do konce listopadu uzavřel klub krátkodobý kontrakt s Jaroslavem Hlinkou, zkušeným útočníkem, který za Spartu odehrál mnoho sezón. Dohoda je taková, že do té doby nemůže Hlinka odejít nikam jinam, poté se obě strany dohodnou, co bude dál. "V případě, že vyhodnotíme, že Jarda je pro tým přínosem, rádi bychom v té spolupráci pokračovali," nastínil Martinec.

O spekulacích Sparta mluvit nechce

Spekulace ohledně možnosti, že by v případě stávky v NHL oblékli sparťanský dres například Patrik Eliáš nebo Marek Židlický, nechtěli představitelé slavného klubu blíže komentovat. "K výluce se vyjádříme ve chvíli, kdy bude výluka vyhlášena. Do té doby jsou to vše jen spekulace," prohlásil Martinec.

Ze své pozice cíl vedení klubu přijímá, byť s respektem ke všem soupeřům. "Chceme hrát o čelo tabulky. Je pro nás výzva, že v Praze přibyla konkurence v podobě Lva Praha, takže jsou tady hned tři týmy, kam mohou fanoušci jít za hokejem," připomněl Martinec.

"Těšíme se na sezónu. Myslím, že mužstvo je velice dobře připravené, a věřím, že dokáže uspět," doplnil kouč Richard Žemlička, který se na pozici hlavního trenéra posunul z postu asistenta po odchodu Josefa Jandače.

Vedení klubu bude opětovně pokračovat v akcích, jako jsou "Sparťanská krev" či "Sparta vzdává hold". Do sparťanského klubu legend vstoupí další hokejisté, patronem nadcházející sezony je Karel Gut.

Reklama

Související témata: