Hlavní obsah

Jediným cílem je po třech letech konečně play-off, zní z Karlových Varů

Karlovy Vary

Po tříletém půstu konečně postoupit do play-off. S takovým cílem vstupují hokejisté Karlových Varů do nového ročníku extraligy. „V předešlých sezónách jsme skončili třináctí, desátí a loni jedenáctí a je naší povinností vrátit klubu, městu a věrným fanouškům účast ve vyřazovacích bojích,“ prohlásil Miroslav Vaněk, generální manažer HC Energie.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karlovarští hokejité Nosek a Skuhravý se radují z gólu.

Článek

V kádru karlovarského týmu došlo k nemalým změnám. Odešli například brankář Sáblík, obránci Gawryletz, Lučka, Mocek, útočníci Dej, Melenovský, Kuběna, Kotrla, Mikeska a T. Sýkora.

„Někteří z nich neprokázali potřebnou výkonnost a nebyli by pro nás dál perspektivní. Na druhou stranu jsme přivedli Pohla z Vítkovic, Doležala ze Slavie, Kloze ze Skalice, Kanaďany Kohna a Keitha ze Švédska. A za velké plus považujeme, že jsme udrželi v týmu klíčové hráče Pecha a Kumstáta. Pech se vypracoval na pozici karlovarské hvězdy, končila mu smlouva, ale dohodli jsme se na nové. Kumstát odolal i nabídkám ze zahraničních soutěží, takže tato dvojice společně se Zaťovičem by měla být znovu údernou silou našeho mužstva. A vážíme si i návratu obránce Noska z Ruska, ale 15. června se těžce zranil a po dlouhém léčení a po pomalém zapojení do tréninku start extraligy ještě nestihne," uvedl Vaněk.

Herní projev z přípravy chtějí Vary přenést i do extraligy

Možná, že se v kádru znovu objeví i slovenský útočník Skladaný. „Po sezóně odešel s tím, že chce zkusit něco jiného. Ale nic nesehnal a bavíme se s ním o nižší smlouvě, než jakou měl dosud. Uvidíme, jestli bude schopen slevit z finančních nároků. Už jsme mu připravili i dres," prohlásil generální manažer.

Trenér Vladimír Kýhos si pochvaluje týmového ducha. „Už po svém lednovém příchodu do klubu jsem tady poznal dobrou hráčskou partu. To je stavební kámen a základ, na němž se dá stavět. Pokud jde o přípravu, měli jsme k ní výborné podmínky. Shodli jsme se na tom, že nám stačí jedenáct přípravných zápasů. Byli jsme na turnaji v Landshutu a v Ufě. Přitom v Německu jsme se potkali i se švýcarskými a rakouskými soupeři a poznali jsme jiný styl hokeje, plný důrazu a nasazení. I s herním projevem v Rusku jsem byl spokojený a doufám, že se to přenese i do extraligy," líčil kouč.

Potvrdil, že počítá s přínosem zmíněné Pechovy první lajny, ale má dobrý pocit i z vystoupení dalších formací. „Věřím, že poslední střelecké slovo ještě neřekl kapitán Skuhravý. A samozřejmě velké očekávání vkládáme do Pohla. Výkonnostní progres by mohli prokázat mladíci Vachovec, Honza Látal a další kluci z kádru," konstatoval Kýhos.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice