Hlavní obsah

Hokejisté Zlína chtějí do play off, tajným přáním je semifinále

Hokejisté PSG Zlín chtějí v nové extraligové sezóně postoupit do play off, tajným přáním je semifinále. Mužstvo pod vedením trenéra Rostislava Vlacha a asistenta Juraje Juríka po roční přestávce opět přivítalo kanonýra Jaroslava Balaštíka. Vedle něj jsou dalšími novými jmény na zlínské soupisce obránci Oldrich Kotvan a Petr Šenkeřík.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zlínský brankář Luboš Horčička.

Článek

V přípravě na sezonu odehráli hokejisté Zlína deset zápasů, z toho pět vyhráli a ve dvou remizovali. Deseti góly se připomněl právě navrátilec z Mladé Boleslavi Balaštík. "Návrat Baláže je jednou z věcí, které by měly mužstvo posunout dál. Góly, které je schopný dát, nám loni strašně moc chyběly," mínil kapitán týmu Petr Čajánek.

Podle Vlacha by Zlín chtěl hlavně v domácích zápasech hrát atraktivní hokej, na který by chodili diváci. Do mužstva trenéři zapracovali další odchovance, kteří uspěli v přípravě. Zejména obrana je po odchodu Galvase, Míky a Lučky hodně omlazená. Zkušené trio Hamrlík, Tesařík a Linhart doplňuje šestice beků ve věku 20 až 22 let. Zlín jako poslednímu z nich nabídl smlouvu právě Šenkeříkovi, v týmu zůstal i další odchovanec útočník Zdeněk Okál.

Zlín naopak uvolnil na hostování do Olomouce dalšího z mladých obránců Valentu, tamtéž bude na střídavý start chytat brankář Kašík. Střídavé starty do prvoligového Hradce Králové mají vyřízené i mladí útočníci Šlahař a Finsterle a do Třebíče Fořt. Kromě toho Zlín před sezonou uvolnil i útočníky Sýkoru (Ústí nad Labem), Vlacha (Liberec) a Důrase (Chomutov).

Do extraligy s rozpočtem takřka 110 miliónů korun

V případě výluky NHL je zlínský klub předběžně dohodnutý s útočníkem Martinem Eratem. Start odchovance Romana Hamrlíka se v tuto chvíli nejeví jako pravděpodobný.

Klub loni po hubených letech hospodařil se ziskem asi 1,25 milionu korun. Podle jednatele klubu Patrika Kamase se podařilo snížit náklady o deset milionů, tým se na tom podílel čtyřmi miliony. Platy se ale plošně nesnižovaly. Podle prezidenta Miroslava Adámka je letošní rozpočet zhruba ve výši 109 milionů korun, z toho 32 milionů korun činí výdaje na provoz a mládež.

Fanoušci ale budou letos muset ve Zlíně za hokej zaplatit více. Klub zdražil některé permanentky i vstupenky na jednotlivá utkání. Podle Kamase zůstala stejná cena za méně atraktivní místa na sezení. Na stání diváci nově zaplatí 100 korun za utkání, na sezení budou lístky od 130 korun až po 350 korun za klubová sedadla.

Reklama

Související témata: