Hlavní obsah

Hokejisté Českých Budějovic mají jako základní cíl play off

České Budějovice

Hokejisté Českých Budějovic jdou do nové extraligové sezóny s novými trenéry a sníženým rozpočtem. Základním cílem pro Mountfield zůstává postup do play off. Kádr prošel v létě výraznou obměnou, na soupisce je desítka hráčů ročníku narození 1990 a mladších.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost hokejistů Českých Budějovic.

Článek

"Do sezóny chceme vstoupit s naprosto odlišným herním projevem a předvádět hokej, který přiláká do Budvar arény diváky i sponzory s pocitem, že hráči odevzdávají na ledě maximum," řekl na tiskové konferenci předseda představenstva a generální manažer Zdeněk Blažek. "Jdeme do toho s naprostou pokorou a krok za krokem si chceme vybojovat postupovou pozici do play off. Tam už potom je možné všechno."

Blažek převzal funkci generálního manažera po Františku Jounovi. Sportovním manažerem se stal nedávný útočník Petr Sailer. Na pozici hlavního kouče nahradil Františka Výborného český rodák Peter Draisaitl, jenž od 13 let žije v Německu, jeho asistentem se stal Radek Bělohlav a trenérem brankářů Roman Turek.

"Nejradši bych šel do play off z prvního místa, ale jestli na to budeme mít, to se uvidí. Bude to samozřejmě těžké, protože všechny týmy chtějí postoupit do play off a hrát o titul," popsal cíle Draisaitl, který naposledy vedl Norimberk.

Posily z NHL? Dorazit může Hanzal i další hráči

Posilami jsou obránci Peter Frühauf ze Slovanu Bratislava, Bohumil Jank se vrátil ze Lva Praha. Z Karlových Varů přestoupil na jih Čech brankář Lukáš Sáblík, ze stejného klubu přišel Rastislav Dej, dále pak Tomáš Knotek z Kladna, z juniorské WHL z celku Victoria Royals se vrátil Robin Soudek a z prvoligového Písku přišel Jakub Suja.

Odešli útočníci Milan Gulaš, David Kuchejda, Roman Pšurný, Rostislav Martynek, beci Aleš Kranjc, Roman Němeček a brankář Šimon Hrubec. V případě výluky NHL by se Mountfield mohl výrazně posílit. "Jsme v kontaktu s hráči, kteří vyrostli v našem klubu a momentálně figurují na soupiskách týmů NHL. Nikdo z nich neřekl, že by u nás nehrál. První, kdo se ozval, že za nás nastoupí, byl Martin Hanzal," prohlásil Sailer.

"Při sestavování rozpočtu jsme nepočítali s výlukou NHL, proto bude otázkou financí, kolika hráči se případně posílíme," upozornil Blažek s tím, že se snížily příspěvky sponzorů. "Rozpočet máme výrazně nižší než loni, počítáme s částkou 85 až 86 milionů korun," doplnil.

K 85. výročí klubu se otevře nový fanshop

Na jihu Čech proto sázejí na mladé odchovance. "Sezona nebude jednoduchá, ale mladí hráči určitě dostanou šanci. Cílem je předvádět atraktivní hokej s mladými hráči a odchovanci klubu. V současném kádru máme čtyři členy reprezentační dvacítky," řekl Sailer.

Českobudějovický klub v nadcházející sezoně oslaví 85. výročí založení. Bude to připomínat číslice na nové sadě hráčských dresů. V říjnu se diváci v Budvar aréně dočkají otevření nového fanshopu a od prvního domácího zápasu budou moci na vyhrazených místech přispívat na konto Romana Bernata.

Talentovaný útočník v květnové přípravě nešťastně vjel na kole pod nákladní automobil a přišel o nohu. Vedení klubu rovněž založilo zvláštní bankovní účet ve prospěch zraněného hokejisty a HC Mountfield na něj vložil 200 tisíc korun.

Reklama

Související témata: