Hlavní obsah

Konec euforie. V Kometě si nařídili zapomenout

Brno

Konec euforie z finálové účasti vyhlásila hokejová Kometa, žádnou kocovinu z úspěchu v minulém play-off nechtějí v Brně prožít. „V kabině jsem zdůraznil, že už musíme zapomenout. Přes léto jsem měl totiž pořád pocit, že dozvuky minulé sezóny se nad námi stále někde na ledě i v kabině vznášejí. Jenže teď se začíná znovu od nuly. Jsme na stejné startovní čáře jako všechny ostatní týmy včetně nováčka z Chomutova, na jehož ledě ve čtvrtek začínáme,“ tvrdí trenér Zdeněk Venera.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brněnský kouč Zdeněk Venera hasí dosvuky euforie z poslední sezóny.

Článek

Kapitán Radim Bičánek odmítl, že by vydařený závěr uplynulé sezóny byl v brněnské šatně stále ještě námětem hovorů. „Přiznávám ale, že jsme k některým přípravným utkáním přistoupili trochu lehkovážně. Nařídili jsme si zapomenout a vrátit se k maximální bojovnosti a zodpovědnosti, prostě zase padat po hlavě do střel soupeřů," slíbil.

Jádro stříbrného mužstva v Brně zůstalo. „Odchod obránce Vašíčka, který chtěl být blíž rodině, nás ovšem mrzí," připustil manažer Pavel Zubíček, jehož ale potěšila možnost dvouměsíční výpomoci útočníka Miloslava Hořavy.

Klub s rozpočtem kolem 110 miliónů korun v případě výluky v zámořské soutěži moc neuvažuje o angažování hráčů z NHL. „Patří nám Vincour, jenže ten má v Dallasu dvoucestnou smlouvu. A další Brňan Martin Havlát se momentálně v Americe těší z narození dcery, takže na led nijak nespěchá," prozradil Zubíček.

Reklama

Související témata: