Hlavní obsah

Mistrovské Pardubice slaví 90 let a do extraligy jdou znovu s velkými ambicemi

Pardubice

Obhájce mistrovského titulu, hokejisté Pardubic, chce i v nadcházejícím extraligovém ročníku patřit k nejužší špičce soutěže. Na východě Čech si dali za cíl alespoň postup do semifinále, nové vedení klubu usilovně vylepšuje služby pro fanoušky a v neposlední řadě Pardubice letos oslaví jubilejní výročí - 90 let od svého založení.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pardubické oslavy ze zatím posledního mistrovského triumfu.

Článek

"Čeká nás sezóna, do níž jde nové vedení a management. V jejím průběhu nás čekají oslavy 90 let klubu a na jaře také 40 let od prvního titulu," připomněl Ondřej Šebek, nástupce generálního manažera Zbyňka Kusého.

Klub bude nadále spolupracovat s partnerem, jímž je ČSOB Pojišťovna, a jeho rozpočet na sezónu činí 145 miliónů korun, v čemž je zahrnuta i mládež. Ambice Východočechů, kteří v jarním finále udolali Kometu Brno, sahají opět k medailovým příčkám. "Cílem je účast v semifinále. Ale máme i další a těmi jsou spokojení fanoušci, zdravá ekonomika společnosti a dobře fungující mládežnická základna," vypočítal Šebek, na co se chce vedení klubu zaměřit.

V případě výluky NHL přijde Hemský a ještě jeden útočník

Z kádru odešli obránce Casey Borer a útočníci Corey Elkins, Daniel Rákos, Jan Kolář a kapitán mistrovského týmu Petr Koukal. Mužstvo naopak doplnili beci Marek Ďaloga s Jiřím Vašíčkem a forvardi Kristopher Beech, Jan Semorád, Martin Šagát a Pavel Brendl.

Další posily přicházejí do úvahy při výluce NHL, přičemž jednou z nich by byl útočník Aleš Hemský. "Vypadá to, že stávka bude, ale je to velice citlivá věc a nechceme moc zasahovat do mančaftu, takže jsme se s vedením a trenéry dohodli na dvou hráčích," prozradil sportovní manažer klubu a otec útočníka Edmontonu Petr Hemský. Více hráčů nechce klub brát hned z několika důvodů.

"Ať už rozbourávání nějaké nastolené koncepce a kostry týmu, tak také z ekonomického pohledu, neboť všechny náležitosti s tím spojené nejsou levnou záležitostí a nevíte, jak to bude trvat dlouho," uvedl hlavní kouč Pavel Hynek. "Před lety to bylo celou sezónu, teď to vypadá na měsíc dva, ale může to být i déle. Můj názor je, že ta výluka nebude dlouhá, protože ani jedna strana si nebude chtít to zlaté vejce rozbít," tvrdí Hynek, přičemž potvrdil, že i ve druhém zamýšleném případě jde o útočníka. "A v tom nevidím problém, abychom je začlenili," ujistil Hynek.

Nové možnosti pro fanoušky

"Chuť přijet a hrát za nás je, ale kluci se sem určitě nepoženou a počkají na 21. září, kdy by měly začít kempy. Teprve pak se rozhodnou. Od syna vím, že by přiletěl rád, a pracujeme na pojistkách. Uvidíme, jak to celé dopadne. Být výluka jen měsíc dva, tak někteří hráči pojedou třeba na Floridu hrát golf. Nechceme předbíhat," doplnil Hemský.

Na startu sezóny budou kvůli zdravotním potížím scházet Lukáš Radil a kanonýr Martin Bartek, jenž by však měl brzy naskočit do sestavy. "Jako každý rok se těšíme, už aby to začalo, protože to přípravné období už je dlouhé," uvedl nově zvolený kapitán Aleš Píša.

Klub dosud prodal přes pět a půl tisíce permanentek, což přibližně odpovídá předchozím dvěma ročníkům. S příchodem marketingového manažera Jana Kratochvíla, který poslední sezóny působil ve Slavii, se snaží ještě více přiblížit fanouškům. Spustil proto mobilní aplikaci, YouTube kanál, snaží se zatraktivnit předzápasový program a rovněž show během utkání. Pokračovat bude i v charitativní činnosti.

Reklama

Související témata: