Hlavní obsah

Cíl nováčka z Chomutova je jednoznačný - zůstat v extralize

Chomutov

Skromný cíl do nadcházející extraligové sezóny mají hokejisté Chomutova, kteří si po dlouhých 38 letech zahrají v tuzemské nejvyšší soutěži. Piráti po jarním postupu z baráže přes Mladou Boleslav touží setrvat mezi elitou, přičemž jejich úkol bude o to těžší, že nový model soutěže pošle do baráže dva extraligové týmy.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Hokejisté Chomutova se radují z jedné z branek, kterou vstřelili do sparťanské sítě.

Článek

"Ten cíl je po postupu zcela jednoznačný - zůstat v extralize," řekl trenér Jiří Doležal. V soutěži očekává vyrovnané tuhé boje. "Pro nás trenéry půjde o něco nového, ale už jak jsme procházeli European Trophy, tak jsme narazili na řadu těžkých soupeřů, kteří nás prověřili," připomněl.

Sám jakožto trenér prožije velkou premiéru v extralize. "Těším se. Bude to zase další zkušenost, zase krok o schod výš, což jsem říkal už po tom příchodu do Chomutova, kdy mě čekala bitva o postup. Budu se společně s celým týmem snažit o to, abych u toho kormidla co možná nejdéle vydržel," ujistil Doležal.

Z týmu, jehož kapitánem bude i nadále ostřílený forvard Milan Kraft a v němž zůstalo mnoho hráčů, kteří postup vybojovali, má zatím dobrý pocit. "Hned po postupu jsme se bavili o složení mužstva pro extraligu a jednoznačně jsme řekli, že mužstvo má svoji vnitřní sílu. Nechtěli jsme ho úplně rozbít," vysvětlil Doležal.

V otázce posil mělo klubové vedení sice jiné plány oproti uskutečněným příchodům, ale chomutovský kouč je přesto spokojený. "Představy byly trošičku jiné, ale hráči, kteří nebyli naší první volbou a přišli k nám, tak ukázali, že budou posilami. V přípravných utkáních dokázali svoji kvalitu," uvedl Doležal.

Brankářskou jedničku konkretizovat nechtěl. "Neavizujeme, kdo bude jednička, ale mohu říct, že do prvního zápasu půjde do branky Milan Řehoř, který má z našeho pohledu nyní nejlepší formu," prozradil Doležal, jenž má k dispozici ještě Miroslava Hanuljaka a slovenského gólmana Matúše Kostúra.

Od poloviny srpna dokázali Piráti v přípravných zápasech dvakrát uspět ve Finsku, následně i přes porážky značně potrápili přední švédské kluby a připsali si dva cenné skalpy pražské Sparty, kterou v domácím prostředí dokonce deklasovali 7:0. Zdaleka ne vše ale probíhalo tak idylicky a především poslední vystoupení s Litvínovem (3:3) přidělalo Doležalovi vrásky.

"Chtěli jsme v těch posledních zápasech už nabíhat do té sestavy, která by měla zahájit extraligu, ale pořád nás pronásledovaly nějaké problémy, takže jsme se do té podoby nedostali. Navíc poslední zápas s Litvínovem se nám vůbec nepovedl. Z mého pohledu byl nejhůře odehraný v celé přípravě a jen doufám, že jsme si to vybrali a už to nezopakujeme," řekl Doležal.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice