Hlavní obsah

Hokejový obránce Čutta posílil Liberec

Liberec

Hokejový obránce Jakub Čutta se stal posilou hokejistů Liberce. Třicetiletý zadák, který naposledy hrál v Mladé Boleslavi, stále jedná o zahraničním angažmá, ale sezónu začne v dresu Bílých Tygrů. Dohodl se na působení do 4. listopadu, a pokud by se s žádným zahraničním klubem nedomluvil, může setrvat v Liberci na celý ročník. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Foto: Petr Horník, Právo

Obránce Jakub Čutta (uprostřed) ještě v dresu Karlových Varů před brankou

Článek

"Jakub je zkušený a velmi důrazně hrající defenzivní bek, který bude pro nás přínosem i v případě, že by v Liberci působil pouze do 4. listopadu. Jako liberecký odchovanec zná navíc velmi dobře prostředí, jeho zapojení do týmu proto nebude nijak složité," řekl generální manažer Liberce Ctibor Jech. "Po Jakubovi jsme sáhli i proto, že některým našim hráčům se v přípravě tolik nedařilo."

V uplynulé sezóně si defenzivně laděný bek připsal v 45 zápasech včetně play out 12 bodů za pět branek a sedm asistencí. Celkem má v nejvyšší soutěži na kontě za Liberec, Karlovy Vary a Mladou Boleslav 244 utkání a 44 bodů za 19 gólů a 25 přihrávek. Nastoupit za Liberec, za který hrál naposledy v sezóně 2006/07, může už v pátek v úvodním kole na ledě Kladna.

Reklama

Související témata: