Hlavní obsah

Vítkovický Ujčík sní dál svůj sen: Hrozně rád bych konečně získal titul

V květnu oslavil čtyřicítku, hokejem je ale pořád posedlý. Trojnásobný mistr světa Viktor Ujčík se s Vítkovicemi dohodl na prodloužení smlouvy o další sezónu a rád by si splnil poslední velké hokejové přání – konečně získat mistrovský titul.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Viktor Ujčík oslavuje s vítkovickými spoluhráči vítězství.

Článek

Kde berete motivaci hrát ještě extraligu? Těší vás, že jste miláčkem fanoušků?

Taky, ale nejdůležitější je, že mě hokej pořád baví. Rád trénuju, rád chodím za klukama do kabiny, to se mi ještě nechce opouštět. Navíc jsem soutěživý typ.

Jak velkou naději na zisk titulu vidíte? Zdá se, že Vítkovice mohou být po návratu Barinky a Huny ještě silnější než loni.

Určitě. Kvalitní mužstvo je první předpoklad. Druhá věc je, aby se povedlo správně načasovat formu. To znamená, aby se povedl začátek, a pak aby gradovala v play-off. Od úspěšného začátku se odvíjí pohoda v týmu a jeho psychická síla, což ze šedesáti sedmdesáti procent určuje kvalitu výkonu. A co si budeme povídat, ještě musí pomoct štěstí. Je to sice fráze, ale štěstí ke hře patří.

Vnímáte Barinku s Hunou jako mimořádné posily?

Nepochybně ano, jsou to vynikající hráči. Ale na druhé straně odešli kluci, kteří byli na černou práci. A to znamená nové rozložení úkolů v týmu.

Mám tomu rozumět tak, že Štefanka, Sýkora a Húževka byli chlapi jako hory a specialisté na hru v oslabení, které bude nutné nahradit?

Ano, každý se musíme chopit svého úkolu, který pro někoho může být úplně nový.

Legrácky v kabině, to je také hokej. Ale co když se nedaří a úsměvy mrznou na rtech?

Pak jsme na řadě my starší, abychom pomohli mladším hráčům. Někdy opravdu pomůže třeba jen problém zlehčit, ale my musíme vědět, kdy legrácka prospěje a kdy může spíš ublížit.

Reklama

Související témata: