Hlavní obsah

Chomutov bude v extralize úplně v klidu, je přesvědčený brněnský hrdina Jakub Svoboda

Chomutov

V první třetině neproměnil dvě tutovky, Chomutov se navíc vzápětí dostal do vedení. Přesto byl nakonec brněnský hokejový útočník Jakub Svoboda v otvíracím zápase extraligy za hrdinu. Vstřelil dvě branky, ta druhá se navíc ukázala jako vítězná. „Ale byl to fyzicky hodně náročný hokej. Chomutov bude v extralize, až se trochu otrká, úplně v klidu,“ pochválil nováčka soutěže.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jakub Svoboda z Komety Brno se snaží protlačit puk za záda chomutovského brankáře Milana Řehoře

Článek

Chomutov - Brno

„Počítali jsme s tím, že domácí budou coby nováček hodně natěšení a možná i trochu nervózní. To druhé se ale nepotvrdilo," říkal Jakub Svoboda, autor dvou branek Komety. V první třetině mu přitom do zpěvu moc nebylo, když ve dvou stoprocentních příležitostech selhal. „Byl jsem z toho docela smutný, ale říkal jsem si, že mi to tam padne příště. Ale psychicky dole jsem nebyl, to bych pak profesionální hokej hrát nemohl."

Kometa se na konci druhé části dostala do vedení 2:1, o které ale po pouhých osmnácti vteřinách přišla. A ve třetí části mohla i prohrávat, jenže gól domácích nebyl pro hru vysokou holí uznán. „To nám hodně pomohlo. Hned jsme odpověděli dvěma brankami, z toho už se Chomutov nezvedl," věděl Svoboda, který si oddechl, že domácí využili jen jednu ze šesti svých přesilovek. „Těch jsme se hodně báli. Ještě štěstí, že z nich neskórovali víckrát."

Na to, že šlo o úvodní zápas soutěže, hrálo se ve velmi solidním tempu. „Byl to fyzicky náročný hokej, i kvůli hodně úzkému kluzišti, které v Chomutově mají. Člověk nemá prostor, neustále je v kontaktu s protihráčem. Mně osobně to ale vyhovuje, rád se srážím a jsem v kontaktu s protihráči," přiznával brněnský forvard a nováčka soutěže pochválil.

„Dnes to měli těžké. První zápas, navíc doma a v televizi. Ale budou úplně v klidu. Až se trochu otrkají, budou rovnocenným soupeřem pro všechny," je přesvědčen Svoboda, který vyzdvihl i chomutovské příznivce. „Stejně jako náš kotel zaslouží pochvalu. Atmosféra byla skutečně výborná. Kapacita stadiónu není tak velká, což ale nevadí, alespoň se stadión celý zaplní," uzavírá Svoboda.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec