Hlavní obsah

Polák už nemůže zápisné v Chomutově odkládat, i když dojíždí z Varů

Třinec, kde 27letý reprezentační útočník Vojtěch Polák prožil i mistrovskou sezónu 2010/11, o něj překvapivě nestál. Po roční anabázi ve Švýcarsku se tak vrátil do hokejové extraligy nečekaně v dresu chomutovského nováčka.

Reprezentační útočník Vojtěch Polák.

Článek

Zaskočilo vás hodně, že Oceláři, za něž jste odehrál tři úspěšné sezóny, o vás už neměli zájem?

Nejdřív jsem v létě čekal, jestli se ozve někdo z ciziny. V rámci Česka pak byl první volbou Třinec, kde znám výborně prostředí, proto jsem jednal nejdřív tam, ale nedomluvili jsme se. Nechtěli mě, takový je už někdy hokejový život.

Neměl jste pak nervy z toho, že těsně před sezónou zůstáváte bez angažmá?

Věděl jsem, že někde naskočím, jen zůstávalo otázkou, kde to bude. Začátkem září se ozval Chomutov se zajímavým návrhem angažmá do listopadové reprezentační pauzy s tím, že pak si sedneme, co dál. Přišel s konkrétní nabídkou, která se mi zalíbila, a tak jsem moc rád, že se povedla rychlá dohoda a můžu tady hrát.

Už jste stihl nějaké zápisné do kabiny?

Určitě budu muset něco dát. Zatím jsem to odkládal, ale nějaké náznaky od kluků tam byly, a když se to teď veřejně ještě připomene, tak už se tomu dlouho vyhýbat nedokážu (úsměv)...

Musel jste složitě řešit přesídlení do Chomutova?

Vůbec ne. Bydlím v Karlových Varech, kde mám byt a každý den dojíždím. Necelých šedesát kilometrů, to se zvládne úplně v pohodě. A když máme zápas, tak tady přespím.

Jak vás vůbec přijalo mužstvo?

Úplně v pohodě. Je tady výborná parta a já rozhodně nejsem typ, který by se snažil vyvolávat konflikty. Z mého pohledu se potřebuju v lajně jen víc sehrát, a pak to bude šlapat.

Měl jste skutečně málo času na začlenění do týmu. Jaká byla z vašeho pohledu čtvrteční premiéra?

Bylo to trošku kostrbaté, řekl bych. Jsem v Chomutově přece jen krátce a každý tým hraje jiný systém. Musím si na to co nejrychleji zvyknout a sám dobře cítím, že je třeba, aby to ode mne bylo lepší. Bude nutné ještě vychytat nějaké mouchy. Přivyknout systému i trochu odlišné variabilitě.

V extralize se hraje asi trochu jiným stylem než ve Švýcarsku...

Přesně tak, je to jiné. Ve švýcarské lize je to hodně o rychlosti i tvrdosti, ale víceméně bez hákování. Tady hned v tom prvním utkání bylo hodně takových menších faulů, které občas nejsou vidět a malinko zpomalují hru.

Zvyknete si na tu změnu?

Určitě. Takové to tady bylo, už když jsem před rokem odcházel. Moc se mi ale líbila atmosféra při premiérovém utkání. Diváci byli výborní, hnali nás dopředu za každého stavu.

Přemýšlíte nad tím, že chomutovské angažmá máte možná jen na určitou dobu?

Takhle určitě ne, chci odvést dobrou práci pro klub a přemýšlím jenom nad tím, jak vyhrávat zápasy s Chomutovem. Nic jiného v hlavě nemám. Starosti nechávám na agentovi, od toho si ho přece platím...

Má od vás pokyny, kde v cizině hledat?

On ví, co má dělat, a detaily bych si nechal pro sebe. Jsme na něčem domluveni, ale nerad bych říkal něco, co je jen mezi námi. Hraju teď hokej za Chomutov a uvidím, co se stane. Dělám vše, abych týmu pomohl co nejlíp rozjet sezónu, a nevidím smysl v tom, dívat se až tak moc dopředu a už řešit, co bude za dva měsíce.

Reklama

Související témata: