Hlavní obsah

Zlín - Slavia 2:1Köhler rozhodl o těsné výhře Zlína nad Slavií

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Čajánek 1 : 0
46. Jelínek 1 : 1
56. Köhler 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína porazili v 1. kole nového ročníku extraligy pražskou Slavii těsně 2:1. Poté, co otevřel skóre zápasu Petr Čajánek a ve třetí třetině přišlo vyrovnání z hole Petra Jelínka, rozhodl o osudu zápasu v 56. minutě Bedřich Köhler.

Článek

Do utkání vstoupili aktivněji Zlínští, kteří hýřili pohybem. V dobré šanci netrefil odkrytou branku Holík. Po něm neuspěl Leška, jemuž kotouč vypíchl brankář Kopřiva. Tvrdou střelu od modré čáry vyslal Köhler, ale jeho pokus skončil na betonech hostujícího gólmana.

Tlak domácích Slavia ustála a zahrozila, když vystřelil Žejdl. Do jeho rány se obětavě vložil Tesařík, od něhož se puk odrazil do ochranné sítě. V individuální akci Kalla objel branku, ale prostor u tyčky brankář Horčička neprodyšně uzavřel.

I v dalším průběhu určovali tempo hry Zlínští. Ke skórování jim nepomohla ani první přesilovka po vyloučení Kučného. Do přečíslení dvou na jednoho ujeli hráči Slavie. Pospíšil místo přihrávky zvolil střelu, ale zamířil nepřesně vedle zlínské branky.

Ve 26. minutě pykal podruhé v utkání Kučný a jeho provinění po necelé minutě gólově potrestal Čajánek. Zlínský kapitán se prosadil zblízka z dorážky, když sklepl kotouč ze vzduchu. Inkasovaný gól nesl nelibě gólman Kopřiva, jenž obdržel osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.

Nedisciplinovanost pražského celku pokračovala i v dalším průběhu hry. Při trestech Kuboše a Tomici ale Zlínští další branku nepřidali.

Ve 43. minutě Kubiš zblízka propasíroval puk do slávistické branky, ale hlavní rozhodčí po konzultaci s kolegou u videa gól neuznal. Na opačné straně po zmatku ve zlínské obraně vyfasoval slávistický obránce Kadlec osobní trest za nesportovní chování a navíc ještě trest do konce utkání.

Iniciativu poté převzala Slavia, což jí přineslo kýžený efekt v podobě vyrovnávací branky. Z levého kruhu pro vhazování přesně zamířil Jelínek. S ubíhajícím časem se hra přelévala na obě strany. Z domácích neuspěl Leška a vzápětí nastřelil Růžička tyčku zlínské branky. O slovo se opět přihlásili Berani a po střele ze střední vzdálenosti se prosadil Köhler.

Ke konci základní hrací doby ještě dostal osobní trest zlínský obránce Hamrlík. Slavii k vyrovnání nepomohla ani závěrečná power play.

1. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Slavia Praha 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 27. Čajánek (Holík, Tesařík), 56. Köhler - 46. Jelínek (Micka, Poletín). Rozhodčí: Husička, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 1:5, navíc Hamrlík - Kopřiva oba 10 min., Kadlec 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4870.
Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Tesařík - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Okál, Holík, F. Čech - Kubiš, Melenovský, Ondráček. Trenéři: Rost. Vlach, Jurík a Hrazdíra.
Slavia Praha: Kopřiva - Kučný, Kadlec, Kempný, Kolařík, J. Krejčík, Kuboš, Dresler - Kalla, Žejdl, Tomica - Pospíšil, Hertl, Krenželok - Stránský, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, P. Jelínek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Reklama

Související témata: