Hlavní obsah

Ta chemie tam pořád je, liboval si po návratu kanonýr Růžička

Jako kdyby z Třince před rokem vůbec neodešel. Hokejový útočník Martin Růžička se do bývalého působiště po ročním angažmá v ruském Chabarovsku vrátil v loňské formě, kdy 41 góly dotáhl Oceláře k mistrovskému titulu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Martina Růžičku z Třince (vlevo) stíhá Jan Kolář z Pardubic

Článek

Jeho souhra s Václavem Varaďou a Radkem Bonkem fungovala jako dřív. Růžička se v úvodním utkání sezony proti mistrovským Pardubicím uvedl gólem a dvěma přihrávkami, k tomu ještě nastřelil tyčku.

"Ta spolupráce se automaticky obnovila, připadám si, jako bych ani neodešel. Kluky znám, hrávali jsme spolu, ta chemie tam je," usmíval se po utkání Růžička v rozhovoru s novináři.

Svůj střelecký účet nové extraligové sezony otevřel ze své oblíbené parkety v pravém dolním koutu brankoviště. "Vyšlo to napodruhé. Předtím tam na mě zívala prázdná branka, ale dal jsem to jen do tyčky. Tím jsem to odčinil, ale tohle jsem musel dát," řekl Růžička.

Návrat do známého prostředí si užil se vším všudy. "Já jsem si ten zápas skutečně užil. Povedl se nám, bylo to proti těžkému soupeři. Diváci byli úžasní, hrálo se mi dobře. Navíc se nám dařily přesilovky, které v dnešním hokeji rozhodují," uvedl Růžička.

Výhru nad obhájcem titulu ale nepřeceňuje. "Je to jenom první zápas. Získali jsme tři body, nic víc to nenapovědělo. Musíme se soustředit na dalších 51 zápasů," řekl Růžička.

Reklama

Související témata: