Hlavní obsah

Kladno - Liberec 1:2 SNKladno zachránilo bod, ale podlehlo Liberci v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Galamboš 0 : 1
60. Patera 1 : 1
65. Netík (rozhodující nájezd) 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Kladna prohráli na úvod nového extraligového ročníku s Libercem 1:2 po samostatných nájezdech. Středočeši na poslední chvíli zachraňovali zápas a připsali si alespoň bod díky gólu kapitána Pavla Patery, který vyrovnal v čase 59:30, ale rozhodující slovo v nájezdech měl hostující Tomáš Netík.

Článek

Utkání začalo oboustranně opatrně a oba celky se postupně "oťukávaly". V kladenské sestavě se objevilo trio nový tvářích - Kuchejda, Macholda, Černošek a zvláště posledně jmenovaný byl v první polovině střetnutí hodně vidět. Ještě naopak chyběl slovenský zadák Majeský, pro jehož start ovšem domácí nestihli vyřídit potřebné formality.

Aktivita Patery a spol. byla patrná co do počtu střeleckých pokusů. Co nepochytal pozorný Pinc v brance Bílých Tygrů, zachytily mantinely, protože řada pokusů z kladenských hokejek mířila vedle. I proto skončilo úvodní dějství bez branek.

Po první změně stran se hosté více osmělili. Liberec měl dokonce téměř minutovou výhodu přesilovky 5:3, ale i gólman Chábera prokázal svoje kvality. Přesně v polovině utkání se narodil první gól zápasu. Slovenský útočník Liberce Peter Galamboš ve svém prvním utkání za Liberec propasíroval puk mezi betonem a pravou tyčí za Cháberova záda, což byla zároveň jeho první branka v české nejvyšší soutěži.

Od té chvíle se hosté věnovali spíše defenzivě. Do třetí třetiny se však Rytíři opět zkonsolidovali a znovu dostali hosty pod tlak. Střelba však byla pro Středočechy nejslabším článkem, což bylo jediné, co jim šlo při jejich velmi dobrém výkonu vytknout.

Obdržálek, který naskočil do hry, trefil tyč, Látal nedal ve vyložené šanci, když nedokázal trefit odkrytou část branky. Na druhé straně se ocitl v obrovské příležitosti Dušek, ale ani on vedení hostů nepojistil.

V poslední minutě základní hrací doby začalo hrát Kladno power play a přesně půl minuty před koncem šťastně tečoval Patera střelu Macholdy od modré čáry za záda libereckého gólmana.

Prodloužení přes zajímavé situace na obou stranách definitivu nepřineslo a tak musely rozhodnout samostatné nájezdy, v nichž zajistil dva body pro Severočechy Netík.

1. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - Bílí Tygři Liberec 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 60. Patera (Macholda, David Růžička) - 31. Galamboš (Kica), rozhodující nájezd Netík. Rozhodčí: Hodek, Souček - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 3625.
Kladno: Chábera - Macholda, Drtina, David Růžička, Černošek, L. Procházka, Piskáček - Hlaváč, Patera, Bicek - Hovorka, Dragoun, M. Látal - Valský, Melka, Eberle - Kuchejda, Kuchler, Dalecký (41. Obdržálek). Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Liberec: Pinc - Čakajík, Výtisk, Havíř, Derner, Jánošík, Čutta, Holub - Kudrna, Filippi, Víšek - T. Urban, P. Nedvěd, Netík - Krejčík, Roman Vlach, Špaček - Dušek, Galamboš, Kica. Trenéři: M. Jelínek, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata: