Hlavní obsah

Ta branka pro mě bude hodně drahá, odtušil liberecký Galamboš

Kladno

Premiéru z říše snů prožil dnes při utkání na ledě Kladna třiadvacetiletý slovenský útočník ve službách Liberce Peter Galamboš. Ve svém prvním startu v české nejvyšší soutěži si hned připsal svůj první extraligový gól.

Článek

"Ta branka bude určitě hodně drahá. Jistě mnohem více, než u nás na Slovensku," řekl po utkání Galamboš. "Pokladník Honza Výtisk se již na mě těší...," dodal s úsměvem sympatický obr ze své výšky sahající téměř k dvěma metrům.

Galamboš přišel na sever Čech ze slovenského Martina, kde během letní přípravy vznikla špatná finanční situace. "Dal jsem výpověď a s agentem jsme začali řešit moje další vyhlídky," připomněl Galamboš, jak se rodilo jeho angažmá pod Ještědem.

Ve hře byl prý nejdříve Slovan Bratislava hrající nově v KHL. "Ale zde měli nabitý kádr. Pak se objevil ve hře Liberec a po rozhovoru s několika krajany hrajícími v českých soutěžích jsme se nakonec rozhodli pro angažmá v Liberci. Musím říci, že zázemí je zde perfektní a doufám, že tu vydržím co nejdéle," přeje si Galamboš.

První branka Galamboše nebyla z nejkrásnějších, ale svědčí o rychlosti a šikovnosti libereckého útočníka. "Čekal jsem před brankou na puk od svých křídel z rohu mantinelu, přišel ale na hokejku domácího hráče, okamžitě jsem však zareagoval a hokejkou jsem trefil jeho hůl a domácí obránce tak dal prakticky vlastní gól," popsal Galamboš.

Až do samého závěru doufal, že jeho gól bude vítězný, ale Kladno půl minuty před koncem šťastně vyrovnalo. "Musím přiznat že jsem byl trochu zklamaný, ale i dva body jsou velice dobré. Dokonce mě trenér brankářů Kapoun nominoval i na nájezdy, ale trenér Jelínek se nakonec rozhodl pro jiné hráče. Za sebe jsem určitě šťastný, že mi start takhle vyšel a doufám, že do dalších kol to bude ještě lepší," věří Galamboš.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín