Hlavní obsah

Sparťané trumfli Lva hned při premiéře! Máme dobré fanoušky, těší Schwarze

Praha

Po více než šesti letech na sebe znovu oblékl dres Sparty. I proto se obnovené premiéry v holešovickém celku nemohl dočkat. Jenže úvodní minuty byli pro brankáře Marka Schwarze jako z hororu. Proti Karlovým Varům inkasoval hned z první střely a favorit dlouho nemohl nepříznivý výsledek otočit. Nakonec si přeci jen připsal dva body za výhru po nájezdech.

Článek

„Hrozně jsem se na zápas těšil, bohužel ale začal trošku hůř. První rána a hned gól. Říkal jsem si, že to snad není ani možné. Věděl jsem, že už žádný další nemůžu v první třetině dostat, protože se stavem 0:2 by už se hůř něco dělalo," říkal po zápase Schwarz.

Ve zbytku duelu už však za svá záda nepustil ani jeden puk a i proto Sparta zápas otočila. „Po rozpačitém začátku jsme se z toho otřepali a v poslední třetině jsme hráli svůj hokej, který chceme hrát. Zápas jsme zvládli na to, jak to ze začátku vypadalo, velmi dobře. Poslední třetinu jsme už ukázali, co umíme hrát," říkal gólman, který o výhře nepochyboval.

Věřil, že to kluci zvládnou

„V úvodu se na nás mohla podepsat nervozita z úvodu soutěže. Ale měli jsme šance, dlouho jsme je neproměňovali, ale já jsem věřil, že to přijde. Hlavně ve třetí třetině to vypadalo, že ten gól opravdu dáme. Byl to ubojovaný zápas a ty jsou důležitější, než kdybychom vyhráli třeba 6:0 nebo 6:1. To nás dá víc dohromady, tým se semkne a pomůže nám to do sezóny," myslí si Schwarz.

Na Spartu se vrátil po více než šesti letech. I po takové době ale našel v šatně mnoho hráčů, které si z dřívějšího angažmá pamatuje. „Je to dlouhá doba, ale dost kluků, které znám, tady zůstalo. O to to pro mě bylo jednodušší. Myslím si, že si tým dobře sednul, je tady super parta, bude nám to klapat výborně a sezóna bude dobrá," věří Schwarz.

Přišlo šest a půl tisíce lidí

Na premiéru Sparty v extralize dorazilo 6388 fanoušků, což je o třicet více než na dosud nejvyšší návštěvu Lva v KHL, který také hraje v holešovické Tipsport Aréně. „Sparta má hodně dobrou fanouškovskou základnu a dneska to bylo vidět. Šest a půl tisíce lidí je skvělá návštěva, lidi byli opravdu úžasní, fakt jsem si to užil," dojímal se Schwarz.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec