Hlavní obsah

Slavia - Plzeň 1:3Svoboda vychytal slávistické střelce, Plzeň veze z Prahy tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Růžička 0 : 1
43. Havlíček 0 : 2
54. Hertl 1 : 2
60. Balej 1 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Plzně vyhráli v nedělním utkání 2. kola Tipsport extraligy na ledě pražské Slavie 3:1. Branky Indiánů zaznamenali Růžička, Havlíček a Balej. Jediný gól Slavie vstřelil Hertl. "Sešívaní" tak zatím v nové sezóně na body čekají.

Článek

Indiánům, kteří nastoupili opět bez svého lídra Martina Straky, se naskytla příležitost skórovat již zkraje zápasu. Dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě šel odpykat za domácí tým Hertl, hostům se však přesilovka vůbec nepovedla. Plzeňští si spravili chuť v 8. minutě. Lev předložil puk obránci Růžičkovi, jenž přejel modrou a ranou přes obránce k tyči prostřelil Kopřivu. Hosté byli namlsaní a krátce nato zkusil překvapit domácího gólmana od mantinelu Kratěna, Kopřiva byl ale pozorný.

Slavia si první dobrou možnost vypracovala v 10. minutě, Krenželok ale fanoušky "červenobílých" nerozjásal. Podobně dopadl i v 17. minutě Vladimír Růžička, jenž nedokázal přehodit ležícího Svobodu. Těsně před pauzou si oba celky vypracovaly po jedné velké šanci. Nejprve si šikovně vybruslil až před plzeňského brankáře Jelínek, na Svobodu ale nevyzrál. Na druhé straně vypálil po ledě Johnson, k dorážce se ještě dostal Kovář, jenže ani nadvakrát Kopřivu nepřelstil.

Druhá třetina patřila "sešívaným". Ve 25. minutě předložil Kalla zpoza brány kotouč osamocenému Tomicovi, skvělý zákrok ale předvedl Svoboda. O minutu později měli svěřenci trenéra Růžičky za Heřmanův krosček dvouminutovou početní výhodu. Obrovskou šanci měl po Kadlecově střele Kalla, jeho dorážku však na brankové čáře bravurně zlikvidoval plzeňský gólman. Indiáni zahrozili v polovině třetiny, v přečíslení dva na jednoho však Pletka stav na ukazateli skóre nezměnil. Skvělou možnost měl ve 36. minutě také Johnson, Kopřiva ovšem jeho pokus zblízka kryl.

Na začátku závěrečné části mohl srovnat Pospíšil, nepodařilo se mu ale zasunout puk za Svobodu a tak přišel trest. Havlíček krásně individuálně proniknul až před Kopřivu a bekhendem pod horní tyč navýšil náskok Indiánů. Slavia ovšem nesložila zbraně a přece jen našla recept na výtečně chytajícího Svobodu. V přesilovce pět na tři rozvlnil síť z dorážky Hertl. Na remízu však Slavia už nedosáhla, naopak tříbodový zisk pojistil Indiánům v závěru do opuštěné klece Balej. Plzeň tak má po dvou utkáních na kontě dvě výhry, Slavia si na první body musí ještě počkat.

HC Slavia Praha - HC Škoda Plzeň 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 54. Hertl (Kadlec) - 8. Růžička Dan (Lev), 43. Havlíček (Balej, St. Pierre), 60. Balej (Slovák, Vlasák). Rozhodčí: Homola, Fraňo - Rozlílek, Kis. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. Diváci: 3589.
Sestavy:
HC Slavia Praha: Kopřiva - Kučný, Kadlec, Kempný, Kolařík, Krejčík, Kuboš, Dresler, Beňovič – Kalla, Žejdl, Tomica – T. Pospíšil, Hertl, Krenželok – Stránský, Vl. Růžička ml., Sklenář – Micka, Jelínek, Poletín.
HC Škoda Plzeň: A. Svoboda - Dan Růžička, Jeřábek, Slovák, Jiří Hanzlík, Marušák, St. Pierre, Boháč – Kratěna, Jan Kovář, Vlasák – Gulaš, Havlíček, Pletka – Balej, Heřman, Johnson – Hollweg, Pitule, Lev - Dvořák.

Reklama