Hlavní obsah

Slávistický útočník Hertl: Musíme se tlačit do brány, jako by nám šlo o život

Hokejistům pražské Slavie se vstup do nového ročníku Tipsport extraligy výsledkově nevydařil. Po těsné porážce ve Zlíně nestačili svěřenci Vladimíra Růžičky ani na plzeňské Indiány, kterým ve svém hájemství podlehli 1:3. Za nulovým bodovým ziskem stojí zejména slabá střelecká produktivita, vždyť "sešívaní" mají průměr pouhé jedné branky na zápas.

Článek

Na ledě zlínských Beranů skóroval pouze Petr Jelínek. Proti Západočechům zase Tomáš Hertl, který využil dvojnásobnou přesilovku. "Hrajeme, jako bychom měli přípravu. Musíme do začátků zápasů vstupovat úplně jinak. Je potřeba se tlačit víc do brány, prostě dát do toho všechno, abychom ten gól urvali," nabádá útočník Tomáš Hertl.

"Červenobílí" sehráli během léta osm střetnutí, v nichž podlehli jen ruskému Jekatěrinburgu. Dohromady nasázeli do sítí soupeřů 24 gólů, na začátku extraligové sezóny se ale zatím střelecky trápí.

"Zatím nám to tam nepadá tak, jako v přípravě. Musíme víc střílet. Pořád vymýšlíme, hrajeme v utkání zcela odlišně, než si řekneme," zlobil se talentovaný forvard, který jako jediný dokázal překonat výtečně chytajícího gólmana Svobodu. "Vystřelilo se od modré, tlačili jsme se do brány, odrazilo se mi to na hokejku, tak jsem do toho plácnul a naštěstí to tam spadlo. Další střídání jsem měl další velkou šanci, ale bohužel jsem ji nevyužil. Je to škoda," litoval po utkání Hertl.

Odklonilo se od nich i štěstí

Vedle důrazu postrádají Růžičkovi svěřenci i potřebné štěstí. "Musíme mu jít naproti. Je potřeba dohrávat souboje. Jsme doma a hrajeme podle soupeře místo toho, aby oni hráli podle nás," prohlásil.

Slavia rozhodně nechce opakovat loňský ročník, v němž místo bojů o mistrovský titul musela absolvovat nervydrásající zápasy ve skupině o udržení. Pražané chtějí zachytit začátek a svoji pozornost již nyní směřují k dalšímu duelu, v němž touží naplno bodovat.

"Dvě porážky nejsou příjemné. Prohrát další zápas, bylo by to špatné. Všichni by nám odskočili, play-out už nechce nikdo z nás hrát. Musíme chodit do brány, jako by nám šlo o život." dodal Hertl.

Nízká produktivita "sešívaných" trápí také gólmanskou jedničku Miroslava Kopřivu. "Do sezóny jsme vstupovali s tím, že chceme uhrát co nejvíc bodů, abychom je pak nemuseli na poslední chvíli honit. Zatím se nám to nedaří. Předvedená hra ale zatím nevypadá špatně. Máme hodně šancí, bohužel nám to tam nepadá," povzdechl si osmadvacetiletý brankář.

Vytáhne se Slavia už v příštím extraligovém duelu, jímž bude středeční předehrávka 10. kola proti Kladnu, za které už nastoupí posily z NHL Jágr, Plekanec či Tlustý?

Reklama

Související témata: