Hlavní obsah

Takhle natrénovaný jsem ještě nikdy nebyl, libuje si plzeňský brankář Svoboda

Hokejisté Plzně vyhráli v nedělním utkání 2. kola Tipsport extraligy na ledě pražské Slavie 3:1 a k úspěchu vydatnou měrou přispěl gólman Adam Svoboda. Zkušený brankář vytáhl během zápasu několik bravurních zákroků a pomohl Indiánům k cennému tříbodovému zisku.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Brankář Slavie Adam Svoboda (vpravo) zasahuje před Janem Stránským ze Slavie.

Článek

Brněnskému rodákovi se start do sezóny vydařil. Kvalitní výkony přičítá přípravě, v níž se cítil velmi dobře. "Hodně se trénovalo. Druhou věcí pak je, že si hlídám jídelníček. Pravidelnost stravy, to je celý klíč. Takhle natrénovaný jako letos, jsem ještě nebyl. Teď jen záleží, jestli to dokážu přenést do zápasů nebo ne," prozradil po zápase Adam Svoboda.

Čtyřiatřicetiletý brankář držel dlouho čisté konto. Nakonec ho o něj připravil šest minut před koncem Hertl. Tento moment mu ale radost nezkalil.

Gól si slávisti zasloužili

"Slavia si gól zasloužila a my jsme si ho naopak zasloužili dostat," řekl sympaticky. "Měli jsme dost vyloučených, pak tam přišla vysoká hůl, sice asi smolná, ale byly z toho čtyři minuty, Nemělo by se to stávat, když zbývalo asi osm minut do konce," prohlásil Svoboda.

Brankář Indiánů označil jako klíčový moment střetnutí krásnou akci Ondřeje Havlíčka, po níž ve 43. minutě plzeňský forvard navýšil náskok hostů na 2:0. "Parádně se protáhl, za takový gól by se nemuseli stydět ani v NHL. Rozhodlo to celý zápas," uvedl.

Západočeši opět postrádali v sestavě lídra Martina Straku. S absencí klíčového forvarda se ovšem vypořádali na jedničku. "Když chybí takový hráč, většinou to tým semkne. Martina nahradili jiní hráči a už je také na čase, protože mladí kluci jsou tam už dost dlouho. Je potřeba nejen vystrkovat růžky, ale ukázat se naplno," dodal Svoboda.

Reklama