Hlavní obsah

Liberec - Sparta 2:4Sparta vyhrála v Liberci, kde naplno bodovala po pěti letech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Tenkrát 0 : 1
10. Krejčík 1 : 1
15. Víšek 2 : 1
25. Hlinka 2 : 2
32. Hanzlík 2 : 3
51. Rachůnek 2 : 4
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté pražské Sparty vyhráli ve 2. kole extraligy v Liberce 4:2 a dočkali se na ledě Bílých Tygrů plného bodového zisku od října 2007. Pražané po úvodní části sice prohrávali 2:1, ale v druhém dějství otočili výsledek Jaroslav Hlinka a Jan Hanzlík, v závěrečné třetině pak ještě skóroval Ivan Rachůnek.

Článek

Do utkání vstoupili lépe Pražané, kteří se už ve druhé minutě dostali do vedení. Hlinka našel Tenkráta a ten se střelou o tyč nemýlil. První veliká šance Liberce přišla v páté minutě, ale pokus Romana Vlacha Schwarz chytil.

Severočeši stupňovali tlak a v polovině úvodní části bylo srovnáno. Galamboš nahodil puk na branku, hostující gólman ho hrudí srazil před sebe, kde úspěšně dorážel Krejčík. O pár minut později se navíc v přesilové hře trefil přesně Víšek.

Další branka přišla až ve druhé třetině. Ve 25. minutě přihrál Ton Hlinkovi a ten se v přesilové hře nemýlil. Záhy mohl odpovědět Dušek, ale při kličce mu sjel puk z čepele. Pak divákům v Tipsport aréně zatrnulo. Kudrna nešetrně fauloval u mantinelu Krsteva, vysloužil si trest do konce zápasu a sparťanského hráče museli odnést na nosítkách.

Těsně před koncem Pražané využili dlouhou početní výhodu, když se prosadil střelou z první Hanzlík nad Pincovu lapačku. Bílí Tygři poté tlačili, ale Schwarz jejich náporu odolával.

Pražané se v závěrečné dějství soustředili především na obranu a do útoku se příliš nehnali. Deset minut před koncem hrál Liberec přesilovou hru, ale paradoxně místo vyrovnání přišla rána do vlastních řad. Cebák podcenil souboj s Rachůnkem a puk se pod Pincovými betony doklouzal až do branky.

Liberec se snažil snížit, ale sparťanská defenzíva v čele se Schwarzem byla v posledních minutách bezchybná. Bílým Tygrům v závěru nepomohla ani hra bez brankáře. Sparťané tak navázali na loňskou listopadovou výhru v Liberci 2:1 v prodloužení, které dosáhli po předchozích deset prohrách na severu Čech za sebou.

2. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 2:4 (2:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. L. Krejčík (Galamboš), 15. Víšek (P. Nedvěd, Čakajík) - 2. Tenkrát (J. Hlinka, Pacovský), 25. J. Hlinka (Ton, I. Rachůnek), 32. Jan Hanzlík (Ton, Broš), 51. I. Rachůnek. Rozhodčí: Hribik, Lacina - Barvíř, Lhotský. Vyloučení: 5:7, navíc Kudrna 5 min. a do konce utkání - Vallin 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 4973.
Liberec: Pinc - Výtisk, Čakajík, Čutta, Cebák, Derner, Jánošík, Holub - Vantuch, P. Nedvěd, Víšek - T. Urban, Dušek, Špaček - Kica, Krejčík, Galamboš - Kudrna (33. J. Vlach), Filippi, Roman Vlach. Trenéři: M. Jelínek a Pešán.
Sparta: Schwarz - Jan Hanzlík, Milam, Vallin, Philipp, Gawryletz, Krstev, D. Kočí, od 52. navíc D. Sobotka - Ton, Broš, I. Rachůnek - Tenkrát, J. Hlinka, Pacovský - Jánský, Simon, Bahenský - Y. Treille, Foster, S. Treille. Trenéři: Žemlička a Votruba.

Reklama

Související témata: