Hlavní obsah

Potrestali jsme faul na Krsteva, glosoval sparťan Ton

Liberec

Sparťanský hokejový obránce Angel Krstev nedohrál kvůli zranění zápas na libereckém ledě, odkud si hosté po bojovném výkonu odvezli tři body. Nejdramatičtější okamžik bitvy se odehrál ve 28. minutě za stavu 2:2. Zadák pražského celku opustil ledovou plochu na nosítkách poté, co jej narazil na mantinel domácí útočník Jaroslav Kudrna, který dostal trest ve hře. A Sparta při následné dlouhé přesilovce vstřelila třetí, a jak se ukázalo, vítězný gól.

Článek

„Angel Krstev musel do nemocnice, má otřes mozku, ale naštěstí se mu nic nestalo s páteří,“ uvedl ke zranění klíčového beka trenér Richard Žemlička.

„Hned jak jsme viděli, že Angela odvážejí, jsme si na střídačce řekli, že když už takhle trpí, tak Kudrnův hrubý faul musíme rychle potrestat tím správným způsobem na ledě. Tedy rozhodující brankou. To se nám po trefě Honzy Hanzlíka podařilo,“ konstatoval útočník Petr Ton. „Lékař nám po zápase sdělil, že Angel zůstane v nemocnici na pozorování s lehkým otřesem mozku. Ale nemuselo by to s ním být vážné a snad by do deseti dnů měl být zase v pořádku,“ tvrdil zkušený forvard.

Efektivní v přesilovkách

Sparta dominovala v přesilovkách, v nichž třikrát skórovala. „Nepamatuji ani z loňska, že bychom byli v jednom zápase v početních výhodách tolik efektivní. Rozdíl je i ve složení formací. Trenér mě a Tenkráta rozhodil do jiných pětek a v poslední době zkoušíme všechny možné varianty. Zatím se pořád zlepšujeme. Jsem rád, že jsem i k vítězství v Liberci přispěl dvěma asistencemi,“ pravil protřelý útočník.

Zápas se mu až na zmíněné Krstevovo zranění hodnotil dobře. „Myslím, že v naší hře byly i docela pohledné akce. Nezáleží na tom, která lajna dává góly. Každý z nás má nějakou úlohu a pracujeme jako tým. Dohrávali jsme v Liberci s menším počtem obránců, ale ustáli jsme to a ještě v oslabení ujeli a přidali čtvrtý gól,“ pokyvoval hlavou Ton.

Trenér Žemlička se rovněž ještě vrátil k síle mužstva v přesilovkách: „Opíráme se o Hlinku, Tenkráta, Tona a další stabilní ofenzivní hráče. Zároveň je pozitivní, že můžeme plnohodnotně využít v početních výhodách i kluky z obrany, kteří běžně do těchto herních situací nenastupují.“

Asistent trenéra Jan Votruba si zvyká na novou roli ve Spartě, kam přišel z Chomutova. A právě na tamní led jedou Pražané v příštím kole. „Vypadá to, že Chomutovští mají už od přípravy dobrou formu. Čeká nás tam těžký zápas, ale věřím, že jsme schopni se na něj dobře připravit. A budeme chtít Chomutovu vrátit dvě porážky z European Trophy,“ uvažoval Votruba.

Reklama

Související témata: