Hlavní obsah

Krstev po ataku v bezvědomí a s otřesem mozku. Páteř naštěstí není poškozena

Aktualizováno

V první chvíli, když liberecký útočník Jaroslav Kudrna přišpendlil na mantinel sparťanského zadáka Angela Krsteva, který zůstal bezvládně ležet na ledě, se všem přítomným fanouškům zatajil dech. Krstev na čas upadl do bezvědomí, z ledu jej na nosítkách museli odvážet záchranáři. Pozitivnější zprávy naštěstí dorazily záhy. Bek Sparty, která na severu Čech vyhrála 4:2, by se na led mohl zhruba za týden vrátit.

Článek

Běžela 28. minuta duelu druhého kola hokejové Tipsport extraligy, když liberecký Jaroslav Kudrna dohrál u mantinelu sparťanského obránce Angela Krsteva. Ten se po zásahu okamžitě skácel k ledu a s otřesem mozku na čas upadl do bezvědomí. Z něj se naštěstí brzy probral a už když jej záchranáři odváželi z ledu, byl schopen komunikace s doktory.

„Angel Krstev musel do nemocnice, má otřes mozku, ale naštěstí se mu nic nestalo s páteří," uvedl ke zranění klíčového beka trenér Richard Žemlička. Kudrna za svůj zákrok musel ihned do kabin, když inkasoval trest ve hře. Má tak automaticky zastavenou činnost na jedno utkání a jeho zákrokem se bude zabývat disciplinární komise extraligy.

„Hned jak jsme viděli, že Angela odvážejí, jsme si na střídačce řekli, že když už takhle trpí, tak Kudrnův hrubý faul musíme rychle potrestat tím správným způsobem na ledě. Tedy rozhodující brankou," říkal útočník Pražanů Petr Ton. Sparta početní výhodu skutečně zužitkovala, když třetí a zároveň vítězný gól přidal Jan Hanzlík.

„Lékař nám po zápase sdělil, že Angel zůstane v nemocnici na pozorování s lehkým otřesem mozku. Ale nemuselo by to s ním být vážné a snad by do deseti dnů měl být zase v pořádku," tvrdil zkušený forvard.

Reklama

Související témata: