Hlavní obsah

Nepokryli jsme přesilovky Sparty, litoval liberecký bek Výtisk

Liberec

Rozpačitě zatím vyznívají výsledky libereckých hokejistů v úvodu extraligy. Po vydřeném dvoubodovém zisku na Kladně doma selhali v prestižním duelu se Spartou, což mrzelo i zklamané hráče severočeského týmu.

Článek

„Chtěli jsme víc bodů. Velkou motivaci jsme měli při prvním vystoupení ve vlastním prostředí. Navíc proti tradičnímu soupeři. A je škoda, že se to nepovedlo," litoval obránce Jan Výtisk po porážce 2:4 od pražského celku.

„Nepokryli jsme přesilovky Sparty, jejíž hráči prokázali sehranost. Pětiminutové oslabení po Kudrnově trestu bylo pro nás hodně náročné a bohužel jsme v něm dostali třetí gól. Takže to beru jako klíčový moment zápasu, i když jsme si pak vytvořili šance aspoň na vyrovnání. Ale nepadlo to tam," pokrčil rameny zkušený bek.

Krejčík dal gól, ale radost necítil

Útočník Lukáš Krejčík sice proti Spartě skóroval, ale žádnou radost necítil. „Kdybychom vyhráli, bylo by to jiné a mnohem lepší. Takhle ten můj gól zase tolik neznamenal. V prvních dvou kolech jsme chtěli samozřejmě pokaždé bodovat a bohužel jsme nenavázali na zápas v Kladně. Sparta nám nedovolila urvat ani bod," bilancoval.

A připustil, že týmu chyběl Tomáš Netík, který předtím zařídil na Kladně vítězství po samostatných nájezdech. „Je to velice kvalitní hokejista, který by nám proti tak kvalitnímu soupeři určitě pomohl. Ale náš klub musel respektovat dohodu, že proti Spartě nenastoupí, protože je jejím kmenovým hráčem a v Liberci hostuje," připomněl Krejčík důvody Netíkovy nucené absence.

A srovnání Bílých Tygrů s loňským kádrem? „Odešli kvalitní hráči jako Bartovič, Klimenta, Vak, Trončinský. Ale nahradili je jiní kluci a jistě budou mít touhu se prosadit. Přál bych si, aby nám to týmově vyšlo v příštím kole v Budějovicích. Jedeme ven, nebudeme pod psychickým tlakem, a když vyhrajeme, bude to jen plus do tabulky i pro sebevědomí," dodal Krejčík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články