Hlavní obsah

Hokejový brankář Pavelec třinecký dres nakonec neoblékne

Třinec

Český reprezentační gólman Ondřej Pavelec ve službách Winnipegu měl sice při výluce v NHL namířeno podle jeho agenta Allana Walshe do extraligového Třince, ale barvy Ocelářů nakonec hájit nebude. Stejně jako další kladenský odchovanec, útočník Michael Frolík z Chicaga, o němž se v souvislosti s Třincem spekulovalo.

Brankář Ondřej Pavelec

Článek

Mistr světa z roku 2010 se podle Walshe domluvil na spolupráci s Třincem, Oceláře však neposílí. O služby pětadvacetiletého gólmana totiž Slezané nestojí.

„Respektuji sice Pavelcovo brankářské umění, ale nechci zasahovat do mužstva na tak citlivém postu. Pevně věřím Hamerlíkovi," prohlásil trenér Josef Turek. Viceprezident třineckého klubu Jan Czudek mluvil o celé záležitosti hodně opatrně. „V případu Pavelce byla pořád spousta neznámých, především kolem peněz. Plat i pojistka takové hvězdy by výrazně zvedly rozpočet a neobešli bychom se tedy bez dalších sponzorů. Ani jsme nevěděli, jestli by šlo o smlouvu na měsíc, nebo na jak dlouho."

Kladenský rodák, jenž v červnu uzavřel s Jets novou pětiletou smlouvu na 19,5 miliónu dolarů, měl z rozhodnutí Ocelářů rozpačité dojmy. "Chtěl jsem začít co nejdřív chytat. Nikdo sice neví, jak dlouhá výluka nás čeká, ale pro začátek bych dal přednost působení v extralize. Jestliže nakonec v Třinci nemají zájem, musím hledat nějaké jiné varianty," uvedl Pavelec.

Třinec se naopak dohodl na působení obránce Rostislava Klesly a snaží se mu vyřídit transferkartu i pojistku, aby mohl již v pátek nastoupit.

Reklama

Související témata: