Hlavní obsah

S Vítkovicemi se připravuje obránce Polák, nastoupit by mohl v neděli

Český hokejový obránce Roman Polák by mohl být první reálnou posilou hokejistů Vítkovic při výluce v NHL. Šestadvacetiletý hráč St. Louis s Ostravany jako jediný z možných akvizic ze zámoří trénuje a podle generálního manažera severomoravského klubu Petra Husičky by mohl nastoupit v neděli proti Třinci.

Foto: Jaroslav Ožana

Jan Káňa z Vítkovic (zleva) se snaží přelstít budějovickou dvojici David Kuchejda a Roman Němeček.

Článek

"Během týdne až čtrnácti dnů bych chtěl mít jasno, ale nevylučuji, že nastoupím už v pátek," řekl novinářům Polák, který má v NHL na kontě 304 utkání a 60 bodů za osm tref a 52 asistencí. Souboj s Jaromírem Jágrem by pro něj prý byl lákavý. Není však jisté, zda jej stihne.

Vedení Vítkovic na jeho angažování pracuje. "Velice intenzivně jednáme. Jsme v pravidelném kontaktu, Roman u nás trénuje, a pokud všechna jednání dopadnou dobře, pak by vítkovický dres mohl obléknout už v nedělním utkání proti Třinci," řekl klubovému serveru Husička. "Jednání pokračují i s dalšími našimi zámořskými hráči," doplnil.

Se St. Louis má Polák kontrakt na další čtyři roky, v nichž si má vydělat celkem 11,75 miliónu dolarů. S Vítkovicemi trénuje také gólman Petr Mrázek, který ale zamíří z Detroitu na farmu do Grand Rapids do nižší AHL.

Už od pátku mají Vítkovice na soupisce obránce Pavla Kubinu, který je po skončení smlouvy s Philadelphií volným hráčem. Trojnásobný mistr světa zůstává v zámoří, protože má ze sezóny 2004/05 trest na patnáct utkání za znevážení soutěže. Z něj už se mu ukrojily dva zápasy.

Klub již dříve oslovil beky Filipa Kubu z Ottawy a útočníka Tomáše Fleischmanna z Floridy a získal od nich předběžný souhlas. Aktuálně ale o jejich působení ve Vítkovicích není jasno.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice